Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Knut Nystedt – til minne

I 2015 feirer Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 15 år, og i jubileumsåret er temaet for festivalen musikk som brobygger – ute og hjemme. Med utgangspunkt i brobygger-tematikken ønsker vi å løfte frem våre egne røtter og nasjonalarv, samtidig som vi omfavner andre lands kulturhistorie. Når festivalen fokuserer på norsk kulturarv er også den norske kirkemusikken et viktig ledd i dette. I 2015 ville en av vår tids mest betydningsfulle komponister og kirkemusikere, Knut Nystedt, fylt 100 år. Festivalen markerer komponistens liv og virke gjennom egne konserter, foredrag og i festivalhøymesser.
Nystedt har i en årrekke vært rangert som en av våre fremste kirkemusikere og komponister, og som en av de mest fremførte i internasjonal sammenheng. Som komponist og grunnlegger av Det Norske Solistkor og Schola Cantorum har han satt varige spor etter seg, både nasjonalt og internasjonalt. Årets festivalprogram preges av en betydelig Knut Nystedt-markering.
Oslo Strykekvartett og Oslo Kammerkor presenterer et variert program for kor og strykere, under ledelse av komponistens barnebarn Håkon Daniel Nystedt. På programmet står blant annet Ave Maria (1986) for fiolin solo og blandet kor, Strykekvartett Nr.4, samt et utvalg av hans viktigste korverker.

Legg til ekstern kalender…