DANIEL ROMANO (CAN) + UNNVEIG AAS + DOWN SOUTH @ Pokalen, 29. mai

[Bilde]

Daniel Romano leverte et av fjorårets konserthøydepunkter med en maktdemonstrasjon av en opptreden på en smekkfull Café Mono i september. Det var hans aller første Europaturné og å si at den var vellykket er en underdrivelse. Så skulle det heller ikke ta mer enn et drøyt halvår før en ny europavisitt nå er annonsert.

Daniel Romano og hans backingband the Trilliums, både ser og høres ut som countrystjerner fra en svunnen tid. Her er ikke noe av det moderne Nashvilles glætte produksjoner, rockegitarer og pophooks. Her har vi å gjøre med et stilbevisst band som låter både nytt og gammelt på samme tid – og med bunnsolide sanger i bagasjen. Tenk nudie-suits, Gram Parsons og George Jones, men også med enkelte innslag av outlaw country og ikke minst den senere no depression-bølgen.

2013s Come Cry With Me, var Romanos fjerde album, og det som virkelig åpnet øyne og ører hos countryfans verden rundt. Når han nå kommer tilbake til kontinentet er det med ny singel ute, og lovnad om intet mindre enn to nye studioalbum innen 2015 er omme. Obligatorisk oppmøte!

Vinteren 2013 spilte Unnveig Aas inn en EP i et kjøkken på Røa, og hun hadde aldri forventa at den skulle ta henne med ut på en så begivenhetsrik ferd. Etter utgivelsen har hun blant annet blitt kåret til Ukas Urørt, varma opp for folklegenden Judy Collins, spilt to år på rad til Slottsfjellfestivalen og opptrådt for fullt hus i Bremen. Aas representerer en ny bølge folkmusikk ved at hun blander moderne pop med gamle country- og folktradisjoner.

For å lage en fin og passende ramme rundt arrangementet, stiller gutta i Die With Your Boots On bak platespillerne før, mellom og etter konsertene. Ikke overraskende blir det fokus på twang, hjertesorg og barslagsmål. Totalt sett er dette en solid pakke som det blir for dumt å si nei til.

Legg til ekstern kalender…