Hilde Marstrander / Contraposition II / 11. - 24. april 2015

[Bilde]

Contraposition II er Hilde Marstranders tredje utstilling etter uteksamineringen fra Kunstakademiet i Tromsø/Parsons the New School for Design i New York i fjor. Den 11. april, viser hun for første gang serien på S9 Galleri i sin fulle bredde. Prosjektet var en del av hennes bidrag til den kollektive avgangsustillingen I Tromsø, og presenteres nå i soloformat med en rekke nye verker.

Nærbildene av industrielle objekter og overflater i oksidasjon og nedbrytelse trykt på aluminiumsplater, fusjonerer lo-tech med hi-tech og kommenterer menneskenes tro på egen overlegenhet versus naturens eget, berettigede selvforsvar. Den konfliktfylte dialogen mellom det industrielle og organiske gir assosiasjoner til vårt eget forfall og korrupsjon i samspill med naturkrefter og atmosfære. De maler også et bilde av uorden, der den globale drakampen mellom urban bosetning og miljømessige ringvirkninger blir stadig tydeligere.

Målet med serien har vært å avbilde noen av tegnene på at vi mennesker og våre konstruksjoner ikke alltid er så motstandsdyktige som vi liker å tro. De første motivene i serien avbildet fraktskip I Nord-Norge, Russland og Grønland; områder som er spesielt utsatt for global oppvarming. I senere tid er serien utvidet med motiver fra andre kanter av verden, blant annet Nord-Thailand, der Marstrander for tiden har et kunstneropphold hos en stiftelse som jobber med bærekraftig energi, grønn arkitektur og sosialt engasjert kunst.

De graffitiliknende overflatene på menneskenes strukturer er naturens eget inngrep i det offentlige rom – by og bygd, nord og sør – og selv om de i fremtiden skulle bli restaurert eller overmalt, kommer naturen trolig tilbake for revansj.

Utstillingen Contraposition II er en salgsutstilling med formater i opptil 136×200 cm.
Hilde Marstrander vil være tilstede på åpningen den 11. april.

www.hildemarstrander.com

Velkommen til vernissage lørdag 11. april kl. 15.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00

www.sverdrupsgate9.no

Legg til ekstern kalender…