Lysende litteratur i skyggen?

Vi har i det siste sett en rekke rapporter, avisoppslag og artikler som på ulike måter tar for seg utviklingen i bokmarkedet. De peker alle i samme retning: økt ensretting og bestselgerfokus, og ikke bare i bokhandlene, men dessverre også i bibliotekene. Hvorfor er det blitt slik? Hva kan gjøres for å motvirke dette?

På Verdens bokdag, torsdag 23. april møtes forfatter Aasne Linnestå og kritikerne Ane Nydal og Anne Merethe Prinos til en samtale om den lysende samtidslitteraturen som blir liggende i skyggen av bestselgerne.

I tillegg til å diskutere situasjonen i bokbransjen, vil alle tre løfte frem titler som burde fått mer oppmerksomhet i året som gikk. Samtalen ledes av Cathrine Strøm, programansvarlig på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka.

[Bilde][Bilde][Bilde]

Sted: Deichmanske bibliotek, Grünerløkka
Tid: Torsdag 23. april kl. 18.30
Gratis inngang! Lett servering.

  • Anne Merethe Prinos er kritiker i Aftenposten og generalsekretær i Norsk Kritikerlag. I Samtiden 1/2014 publiserte hun en omfattende gjennomgang av romanåret 2014. Her peker hun blant annet på at de største forlagene heller satser på krim og løkkeskriftromaner enn kvalitetsromaner, og spør om vi bør være bekymret på romanens vegne.
  • Aasne Linnestå er forfatter, poet og dramatiker. I år debuterer hun som ungdomsromanforfatter med boka Mamma er et annet sted. Hennes seneste roman for voksne, Opphold var en av lyspunktene fra fjoråret, men fikk slett ikke den oppmerksomheten den fortjener. Denne kvelden kan du høre henne lese fra og snakke om romanen.
  • Ane Nydal er skribent, litteraturkritiker i Morgenbladet og ansvarlig for litteraturprogrammet under Fjøsfestivalen i Melhus. Hun sitter i juryen for Stig Sæterbakkens minnepris.

Arrangementet er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…