«Jordjenta» av Berstad/Helgebostad/Wigdel

Norsk danse-dobbel: Forestillingen vises sammen med danseforestillingen «Giving up is the hardest». Se begge forestillingene med vår dobbeltbillett til redusert pris.

Hemmelige rom og mørke sider i menneskesinnet, fasttvungne smil, dyriske bevegelser og lengsel etter det håndgripelige; dansekunstnerne Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdels første trioprosjekt er mørkt, komisk, absurd og intenst.

[Bilde]

BONUS: MARIA TRYTI VENNERØD LESER SCENEDIKTET FORESTILLINGEN ER INSPIRERT AV I BAREN MOSKUS FØR FORESTILLINGEN! LESINGEN ER LYDSATT AV JULIAN SKAR.

 

Alt skal rotna.
Alt skal – ja, forsvinna.
Det er noko grunnleggande ufriskt ved ikkje å godta dette.

Danseforestillingen «Jordjenta» er inspirert av et scenedikt skrevet av Maria Tryti Vennerød. Diktet handler om en ung mann som lengter etter noe jordfast, noe evig. Om natten drar han til Jordjenta, som han holder skjult under løvet ved komposttrallene. Scenekunstnerne Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdel har iscenesatt teksten uten å bruke ord. Med utgangspunkt i en undring over hva de selv har til felles med menneskene i Tryti Vennerøds dikt, går de inn i nattesidene i menneskesinnet.

«Det kan virke grovt og improvisert, men dette er både musikalsk og kalkulert, godt tenkt og koreografert. Det oppleves overveldende og klart på en gang. Og midt oppe i kakofonien er det fortsatt noe komisk ved det hele. Det lekne rundt noe som også oppleves som dypt alvorlig, gir en helt egen befriende følelse.» Scenekunst.no

Berstad/Helgebostad/Wigdel arbeider med visuelt sterke konsepter, intense utbrudd og energiutladninger, og en leken og eksperimentell tilnærming til scenekunst og dans. De tre medlemmene er alle dansere og koreografer, og arbeider også i ulike andre konstellasjoner.

 

KONSEPT/KOREOGRAFI/UTØVERE: Kristin Helgebostad, Ida Wigdel og Ingeleiv Berstad LYSDESIGN: Chrisander Brun SCENOGRAFI: Silje Linge Haaland DRAMATURG: Huy Le Vo LYDDESIGN: Siri Schippers Skaar SCENEDIKT: Maria Tryti Vennerød STØTTET AV: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for Lyd og Bilde

Legg til ekstern kalender…