Skandale Spesiale presenterer: En hyllest til Frank Zappa fra Det Skandaløse Orkester & Panzerpappa

[Bilde]

To band som begge har Frank Zappa blant sine musikalske hovedreferanser har samlet seg for å hylle en av musikkhistoriens største komponister. Det blir en god blanding mellom skandaløse tolkninger av Zappas komposisjoner og egne Zappa-inspirerte låter fra både DSO og Panzerpappa.

Velkommen til historiens første Skandale Spesiale! – En konsertarrangør som spesialiserer seg på unike og spektakulære hendelser utenom det vanlige.


Panzerpappa har i over femten år vært stilsikre leverandører av instrumental progressiv rock som både er melodiøs, uforutsigbar og humørfyllt.
Røttene er i arven etter Frank Zappa, King Crimson, Samla Mammas Manna, Henry Cow, Hatfield and the North, National Health, Univers Zero, 5uu’s, Thinking Plague, og andre innovatører innenfor de siste 30-40 års musikalske historie.
I oktober 2012 slapp Panzerpappa sitt kritikerroste femte album «Astromalist», og i disse dager ferdigstilles det nye albumet «Pestrottedans» for utgivelse i løpet av 2015.
Senere i sommer spiller Panzerpappa på Zappanale – den største Zappafestivalen i Tyskland, men først er det altså klart for deres første konsert i Bergen under Skandale Spesiale.

Hans-Petter Alfredsen – keyboards
Steinar Børve – saxofoner og electric wind controller
Trond Gjellum – trommer, perkusjon
Anders Krabberød – bassgitar
Jarle Storløkken – gitar

Det Skandaløse Orkester driver med upassende satire på de normales bekostning i sjangeren skandalepop/rock/prog/komedie.
Den viktigste inspirasjonskilden er Frank Zappa, noe som kommer til uttrykk gjennom full sjangerforvirring, galskap, spontanitet og perfekt koreografi i skjønn forening. Andre sentrale referanser er Bare Egil Band, Yes, Pink Floyd, Boblejakke Bob, 50-hertz og tegnefilmmusikk fra midten av 1900-tallet.
Debutalbumet “NO HAR DE LAGET SKANDALE IGJEN!” kom ut i Juni 2014 og blir blant annet beskrevet som: “Ein heilstøpt debut som får det til å rykke polyrytmisk i smilebanda” – (Dag og Tid, 15.08.14)
Det bys på en hårreisende musikalsk opplevelse med fenomenale tekster og et frenetisk sceneshow.

Mats Erik Zen: Vokal, gitar, perkusjon, monotron ++
Sondre Jørgensen: Tangenter, vokal, blokkfløyte
Øystein Bech-Eriksen: Gitarvirtuos, vokal
Sivert Karlsen: Trommer, vokal
Petter Asbjørnsen: Bass
Nataniel Hjønnevåg: Marimba, perkusjon

Legg til ekstern kalender…