Hannah Ryggen-konsertserie: MIKA VAINIO

nyMusikk og Nasjonalmuseet presenterer:

I forbindelse med Hannah Ryggen-utstillingen Hannah Ryggen. Verden i veven på Nasjonalgalleriet, presenterer nyMusikk en tredelt konsertserie i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, høsten 2015. Med asamisimasa (30. august), Jessica Sligter & Susanna (6. september) og Mika Vainio (4. oktober).


Elektronisk musikk og tekstilkunst deler mange egenskaper, som mekanisk repetisjon, lagdeling og utvikling av tekstur. I et sjeldent møte mellom abstrakt elektronisk musikk og billedvev som kunstart har elektronikavirtuosen Mika Vainio komponert et nytt verk kalt Trollklangveggen basert på Hannah Ryggens arbeid Trollveggen.

Mika Vainio, som for tiden er basert i Berlin, var den ene halvdelen av den anerkjente minimal-elektroduoen Pan Sonic fra Finland. Hans soloarbeid, under sitt eget navn og under aliaset Ø, er kjent for sin dype bass, analoge varme og råhet. Vainio skaper alltid unike, fysiske lyder, det være seg abstrakte droneverk eller minimal avant-techno. Han har gitt ut plater på selskaper som Editions Mego, Touch, Wavetrap og Sähkö og han har bl.a. samarbeidet med Alan Vega fra Suicide, Keiji Haino, Chicks on Speed og Stephen O’Malley.

Trollveggen (1966).

Hannah Ryggen (1894−1970) ruver som en av Nordens mest betydningsfulle kunstnere fra det 20. århundret. Hennes tepper fremstår som visuelle reaksjoner på hendelser, konflikter og prosesser. Hun trakk verden inn i veven.

Legg til ekstern kalender…