Hannah Ryggen-konsertserie: ASAMISIMASA

nyMusikk og Nasjonalmuseet presenterer:

I forbindelse med Hannah Ryggen-utstillingen Hannah Ryggen. Verden i veven på Nasjonalgalleriet, presenterer nyMusikk en tredelt konsertserie i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, høsten 2015. Med asamisimasa (30. august), Jessica Sligter & Susanna (6. september) og Mika Vainio (4. oktober).


Det kritikerroste ensemblet asamisimasa spiller stykker av internasjonale samtidskomponister som relateres til Hannah Ryggens verk på den første utgaven av konsertserien i Nasjonalgalleriets utstilling.

- I valget av verk har vi tatt utgangspunkt i materialiteten i Ryggens arbeid, de klare fargene og hennes konkrete arbeid med å produsere materialet – samarbeid med sauebønder, spinning, farging osv, forteller gitarist Anders Førisdal.

Program
Carola Bauckholdt: Klarinettentrio (1993) for klarinett, cello og klaver
Helmut Lachenmann: Pression (1970) for solo cello
Laurence Crane: Sound of Horse (2009) for klarinett, cello, gitar og slagverk

asamisimasa ble dannet i 2001, og består av noen av landets fremste musikere innen samtidsmusikkfeltet: Ellen Ugelvik (piano), Kristine Tjøgersen (klarinett), Tanja Orning (cello), Håkon Stene (perkusjon) og Anders Førisdal (gitar). De kombinerer framføringer i det klassiske repertoaret med etterkrigs-avantgarde, og bruker også elektronikk, video eller andre media på konsertene sine. Ensemblet har gjort seg internasjonalt bemerket med sin særegne kunstneriske profil, høye kvalitet, og evne til å sette repertoar i nye kontekster. Ensemblet vant Spellemannprisen i 2013.

Hannah Ryggen (1894−1970) ruver som en av Nordens mest betydningsfulle kunstnere fra det 20. århundret. Hennes tepper fremstår som visuelle reaksjoner på hendelser, konflikter og prosesser. Hun trakk verden inn i veven.

Legg til ekstern kalender…