Markering utenfor Stortinget - Folk for Syria

Den norske regjeringen har vedtatt at 8000 flyktninger skal få bosette seg i Norge i løpet av de neste 3 årene. Den siste tiden har Norges befolkning vist stort engasjement og medmenneskelighet ovenfor de flyktningene som allerede har kommet til landet vårt og det har blitt soleklart at det norske folk ønsker å bidra med mer i møtet med den største humanitære krisen i moderne historie. Flyktningekatastrofen øker for hver dag som går og støvet har allerede lagt seg over et forlik som leverer for lite, for sent. 8000 flyktninger fordelt over 3 år er hva Ungarn per dags dato mottar ukentlig.

Lørdag 12.september er det European day for Refugees og en større markering vil finne sted på Eidsvolls plass foran Stortinget. Initativtakerne Norges Fredsråd, Nansen Fredssenter og Olaf Thommessen krever nå en omkamp på Stortinget, hvor målet er å heve antallet flyktninger Norge skal ønske velkommen. De siste ukene har det norske folket vist en enorm forståelse for og et engasjement rundt akkurat dette – nå etterlyser vi det samme fra politikerne! Vi MÅ kjempe for en mer human og rettferdig fordeling av ansvar for dagens flyktninger!

Vi ønsker DEG velkommen når vi samles for å kreve en omkamp på Stortinget! Det norske folk har talt, nå må vi få med politikerne! Vel møtt!

Appeller ved: Olaf Thommessen Hedda Bryn Langemyr, leder for Norges Fredsråd John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge Navn på flere appellanter, kulturinnslag og mer informasjon vil komme fortløpende. Tilslutta organisasjoner: Bestemødre for fred Amnesty International i Norge Norges Fredslag Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet Skeiv Verden Antirasistisk Senter Foreningen av tolvte januar Nettverk for dyrs frihet Freethem Norge Partiet Rødt Den norske syriakomite Feministisk Initiativ

Vi oppfordrer andre organisasjoner, lag og grupper til å tilslutte seg! Gi beskjed, så oppdaterer vi fortløpende.

Legg til ekstern kalender…