Forskningskafé om genmodifisert mat

Ta en kaffe med ekspertene, og få svar på det du alltid har lurt på om genmodifisert mat. Hva er det mulig å gjøre? Hva er fordelene med genmodifisering? Kan det misbrukes? Når blir det eventuelt farlig?

Vi har invitert Tage Thorstensen, forsker i epigenetikk og plantebiologi ved NIBIO, og Aina Bartmann fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr. De holder et 10 minutters innlegg hver, så blir det åpent for spørsmål fra salen. Til slutt blir det satt av tid til mingling. Det blir lett servering

Vitenskapsfolk konstaterer at genmodifisert mat i og for seg selv er ufarlig. Likevel er nærmere 40 % av nordmenn negative til genmodifisert mat. Stoler de ikke på vitenskapen?

Det er ikke lett å vite hva man skal tro. Monsanto utfordrer vår moralske magefølelse av at ingen kan ta patent på naturen. Samtidig så kan ris med tilskudd av Vitamin A hjelpe millioner av mennesker i nød. Bidrar genmodifisering til at bruken av sprøytemidler går ned – eller snarere til at sterkere sprøytemidler kan brukes uten å skade avlingene? Norge har en restriktiv politikk i dag – ser dette ut til å endre seg?

Denne Forskningskaféen er et samarbeid mellom Forskningsrådet og NIBIO.

Legg til ekstern kalender…