Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk) + Lüstwerk + Torgrim Eggen: «Menneske/Maskin/Musikk»

[Bilde]

Wolfgang Flür, Kraftwerk-medlem i hele bandets gull­alder, gjør en eksklusiv visitt i Drammen med liveopptreden og albumrelease. Samme kveld blir det også foredrag med Kraftwerk-kjenner Torgrim Eggen, som i «Menneske/Maskin/Musikk» snakker om hvordan gruppa tenkte, levde og arbeidet. Det blir også konsert med Kraftwerk-musikk.

Wolfgang Flür (DJ-set) | kl 22

Kraftwerk er den elektroniske musikkens gudfedre og pionerer, og forløperen både til den synthbaserte popen på 80-tallet og dagens EDM. Wolfgang Flür var sentral i hele Kraftwerks gullalder fra «Autobahn» i 1974 til «Electric Café» i 1986. Flür spilte elektronisk perkusjon, og ikke minst bygde han mye av studio- og sceneutstyret til bandet. Flür og Florian Schneider utviklet blant annet verdens første elektroniske trommesett i 1973.

Dette blir det offisielle plateslippet av Flürs album «ELOQUENCE – The Complete Works». Dette er en samling av hans elektroniske popkomposisjoner fra 2002 og frem til i dag. Albumet åpner med den selvbiografiske låten «I Was A Robot». Man hører umiddelbart arven fra Kraftwerk skinne gjennom. Men i stedet for nedstrippede arrangementer er det et rikt og melodiøst lydbilde. «I Was A Robot» er også tittelen på Flürs selvbiografiske bok fra 2001. Den første utgaven måtte kuttes drastisk på grunn av reaksjoner fra de andre i bandet, men etter å ha vunnet frem i rettssystemet ble historien om Flür og hans rolle i Kraftwerk i andreutgaven presentert slik som Flür ønsket.

Hjertebarn: Lüstwerk tolker Kraftwerk | kl 21

I vår Hjertebarn-serie vil det lokale bandet Lüstwerk denne kvelden tolke Kraftwerk. Ulik de fleste Kraftwerk-hyllester som ofte vil gjen­skape det elektroniske lydbildet fullt ut, tar Lüstwerk tak i de tidløse melodilinjene og lager sin egen bandversjon med trommer, bass, gitar og selvfølgelig synth.

Foredrag: «Menneske/Maskin/Musikk» ved Torgrim Eggen | kl 19

Med musikk- og videoeksempler vil forfatter og musiker Torgrim Eggen fortelle om hvordan tysk rockemusikk på 1970-tallet ble som den ble, og om hvordan visjonærene Ralf Hütter og Florian Schneider rendyrket en fullstendig elektronisk stil som går igjen i det meste vi hører på i dag. Vi får høre om hvordan gruppa tenkte, levde og arbeidet. Eggen har gitt ut 14 bøker, vært redaktør i musikkavisa BEAT og var sentral i nyveiv-bandet bandet The Cut.

Legg til ekstern kalender…