INGENSTEDS - 16 OKT. - METRONOMICON AUDIO KVELD! Magnus Moriarty™ + Dagens Ungdom + Hanny

[Bilde]

INGENSTEDS – FREDAG 16 OKTOBER – METRONOMICON AUDIO LABEL KVELD

Dørene åpner: 20:00
Konsertstart: kl. 21 presis
CC: 150,-

www.metronomiconaudio.net
www.facebook.com/metronomiconaudio

MAGNUS MORIARTY™

Uttrykket ”et sjeldent talent” blir kastet mye rundt i disse dager, men få artister går hele veien for å leve fullt ut sin musikalske visjon. For Magnus Moriarty™ er det å skrive låter like naturlig som å spise middag, og det høres i hans gnistrende gode back-katalog hvor unik og verdifull musikken er. Det harmoniske språket i låtene er selvsikkert og hans signaturstil er nok mer musikalsk en estetisk; fra lo-fi folk til muskulær kammer-pop. Magnus har en klassisk musikerbakgrunn og tekstene er tydelig inspirert av beat-litteratur. Det ryktes om at han splitter opp året i to deler. Sommerhalvåret tilbringer han ved en kirkegård der han graver hull i jorda og planter blomster. I vinterhalvåret er han I studioet, der han stadig spiller inn ny musikk og lever ut myten om den dekadente bohemtilværelsen som gir næring til nye plater. Magnus er en dedikert arbeider med en uendelig kjærlighet til den kreative prosessen. Han eksperimenterer alltid med hvor mye han kan føye til rammeverket før det knuser. På den måten er musikken alltid i bevegelse og i en retning på vei et sted. Hvis Elliott Smiths musikk var en fargeleggingsbok klar for å fylles ut, så er Magnus Moriarty™ sin musikk en fargeklatt hvor man ikke har holdt seg innenfor linjene. I studio er Magnus Moriarty™en duo, live teller de åtte stykker, med et hav av analoge synther, space echo, iPads, bongos og super stemning.

“https://soundcloud.com/tigerfysisiskformat/magnus-moriarty-tm-soundslike”https://soundcloud.com/tigerfysisiskformat/magnus-moriarty-tm-soundslike

DAGENS UNGDOM

Dagens ungdom lager låter med vers og refreng. De synger på norsk, men slekter musikalsk på band som The Go-betweens, Felt, The Bats, The Chills, og Talking heads. Dette er ren og direkte pop med klare melodier og gitarer uten vreng.

Dagens ungdom slapp singelen Nedi havet i oktober 2013. Den ble spilt på NRK p3, A-listet på Radio Nova og lå på månedens beste-liste (oktober) i Musikkmagasinet Klassekampen. Dagens Næringsliv ga den en fin anmeldelse.

Debutalbumet Dagens ungdom, ble sluppet 1.juni 2014 og har mottatt strålende anmeldelser i NRK radio og flere av landets aviser. Flere av låtene på albumet er spilt og har gått i rotasjon på NRK p13, p3 og p1. Albumet ble også anbefalt av streamingstjenesten Wimp. Albumet ble listet som en av de beste albumutgivelsene i 2014 av Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Adresseavisa og NRK radio P1.

Dagens ungdom debuterte på Blå i juni 2012 da de varmet opp for amerikanske Bear in Heaven. Etter denne konserten ble de invitert til By:larm 2013. Gaffa krediterte med 5/6. Dagens ungdom spilte til et overfylt telt i Biblioteksscenen på Øyafestivalen i 2014.

Deres nyeste singel, Naken Gris, er anbefalt av Jørgen Hegstad i P3 redaksjonen.
Gitarister og vokalister er Christopher Glass (The Kulta Beats) og Harald Størmer Thaulow. Kjersti Aase Winjum spiller bass og fiolin og korer. Trommeslager Jonas Barsten har bakgrunn fra band som Atlanter og Disaster in the Universe.

HANNY

Med en sammenblanding av søt strat-gitar, orgel, harpeleik og harmonium er det en nyblomstret versjon av HANNY som gjester Ingensteds i oktober. På en av bandets første konserter etter måneders fravær bidrar nye musikere og instrumenter, og nye flerstemte sanger er klare til å teste vingene. Som oppvarming til studioarbeid med en kommende EP gleder HANNY seg til å møte Oslos fine publikum på Ingensteds. Sjekk ut utgivelsene Uncanny Twilight (2013), Sceneity (2008) og Moderning (2005) eller enda bedre: stikk innom og hør høstens konserthøydepunkt når tre Metronomicon-artister spiller samme kveld på byens mest naturskjønne venue.

Legg til ekstern kalender…