VitenSmak – Smaken av blomster

VitenSmak er en serie arrangementer hvor vi byr på deilige smaksopplevelser og ny kunnskap. Torsdag 22. oktober kl 19.00 spiser vi blomster på Vitenparken.

Kokken komponerer en meny med blant annet begoniablomster som en viktig ingrediens. Vi krydrer de ulike rettene med faglig små innlegg på ca 10 min på hvert innlegg.

Kveldens blomstersnakk

Edle Cathrine Normann (Vildkransen) Forfatter av boka «Norges spiselige planter og bær».

Tonje Bergh (Plantmania) Forfatter av boka «Vakkert og spiselig i krukker og potter».

Spis blomster

Vitenparken, sammen med Institutt for plantevitenskap (IPV) ved NMBU, er i ferd med å starte opp et prosjekt om «Spiselige blomster». Vitenparken har fokus på mat og ønsker å ha friske spiselige blomster på menyen gjennom hele året.

Hva smaker de ulike blomstene? Hvilke kombinasjoner kan være spennende rent kulinarisk? Og er de kun pynt eller kan noen sorter også være selve maten? Dette er noen av spørsmålene vi vil ta for oss, denne smakfulle aftenen.

Kveldens meny

Hjortetartar med steinsoppmajones, råkost og blomsterdryss
Lam med spinatkrem, sortkål og sjy av nellik
Hvit sjokolade med blåbær og frossen begonia
Pris: 475,-

Legg til ekstern kalender…