Vakkert og klassisk - omvisning og konsert

Oslo kammerorkester inviterer til konsert med Øyvind Bjorå og Juliet Jopling som solister. Konserten holdes i forbindelse med en omvisning i Nasjonalgalleriets faste utstilling, som starter kl 14:00. Temaet er «Vakkert og klassisk», og konserten kl 15:00 inkluderer et av Mozarts fremste verker, Sinfonia Concertante for orkester og solo fiolin og bratsj, og satser fra Avskjedssymfonien av Haydn.

«Klassiker» er et begrep som enten refererer til et kunstverk av en viss alder som er banebrytende og verd å huske, eller til en framstående forfatter, musiker eller kunstner som har skapt verker av varig verdi. Lenge var begrepet også knyttet kunst, litteratur eller musikk hvor skjønnhet, balanse og harmoni spiller en hovedrolle. Uansett tilhører et klassisk kunstverk oss alle og er både gammelt og aktuelt på samme tid. I omvisningen i Nasjonalgalleriets faste utstilling Livets dans vil vi se på noen klassikere fra norsk og internasjonal malerkunst, som malerier av Rubens, El Greco, Thorvaldsen, Dahl og Munch. Hva gjør dem til klassikere i kunsthistorien og hvorfor er de fortsatt aktuelle? Omvisningen holdes av kunsthistoriker Ingvild Hammervold, og etterfølges av konserten i Auditoriet kl 15:00.

Øyvind Bjorå og Juliet Jopling er begge ansatt i Operaen, Bjorå som konsertmester og Jopling som solobratsjist. Bjorå er i tillegg jevnlig solist, spillende leder eller dirigent for flere ledende ensembler i Norge. Jopling er også medlem av Engegårdkvartetten og solobratsjist i Det Norske Kammerorkester.

Vi takker med dette også av mangeårig orkestermedlem Trond Jahr. Jahr er en av Norges fremste Mozart-eksperter, og er kjent for mange gjennom NRKs Kontrapunkt og Kvitt eller dobbelt. Han har i mange år, i tillegg til å spille fiolin og bratsj, vært konferansier for Oslo kammerorkester.

Legg til ekstern kalender…