The Pinkertons+FOG på Hvaskjer

The Pinkertons er ikke lenger en Oslo-hemmelighet. Resten av landet har omsider også oppdaget de som et strålende liveband som spiller på seg flere og flere tilhengere for hver konsert de spiller. I mars gav de ut debutplaten sin på Oslo Ess’ egne Hakaslepp Records. Musikknyheter.no gav plata 8/10 og skrev blant annet at “Debuten til The Pinkertons har en energi som smitter over på lytteren. Låtene er interessante i sine oppbygninger og byr på overraskelser.” ”(…) alt formidlet med en innlevelse som vitner om at noe står på spill.” og “medlemmene peker nese til oppdragere og trendsettere. Det er jo nettopp det som er så befriende med The Pinkertons, de tilpasser seg ikke, men gjør sin greie. Du trenger ikke like det, men du bør det.”

En hektisk sommer og høst har bydd på mange høydepunkter med blant annet åpningskonsert på Slottsfjellfestivalen belønnet med en femmer på terningen av Tønsberg Blad, en rundreise i Norge samt en intensiv dannelsesreise gjennom Polen, Tsjekkia og Slovakia. Kom på Hva Skjer og opplev The Pinkertons fulle av selvtillit og i storform, spille sin siste Oslo-gig på en god stund.

FOG

FOG er en gjeng unge gutter som lever for musikken, noe som lett kan høres når de spiller. De holder en fast tommel på gamle, trønderske tradisjoner, resten av kroppene farer vilt i ett landskap av noe nytt og unikt. Tekstene føles som nakne, ærlige innrømmelser. Men rett etter de treffer deg i hjerterota med sin sårbarhet slår de deg i trynet med harde låter og en større-en-livet stemning.

Legg til ekstern kalender…