Vox Humana synger Gabriel Faurés "Requiem"

[Bilde]

Vox Humana inviterer til en konsert viet den store franske romantiker Gabriel Fauré. Programmet omfatter hans sentrale verk for kor og orkester, hvorav kveldens hovedverk er “Requiem”, her med originalbesetningen fra 1893.

Gabriel Fauré var svært sentral for utvikling av fransk musikkliv, både som komponist, professor i komposisjon og senere direktør ved Paris-konservatoriet. Han hadde sine røtter i romantikken, men hans harmonikk pekte framover mot modernismen. Fauré er kanskje mer noe annet blitt kjent for vakre melodier og ofte uventede harmoniske vendinger. Mange av hans verker er blitt folkekjære og ble populære allerede i hans samtid. Dette gjelder ikke minst hans “Pavane”, “Cantique de Jean Racine” og solostykket “Aprés un rêve”. Flere av stykkene er instrumentert for “mørkt” kammerorkester spesielt for denne konserten.

Romerike Sinfonietta består av profesjonelle musikere fra Lillestrøm og Oslo-området og består for denne anledningen av bratsjer, celli, kontrabass og horn. I tillegg medvirker Ellen Sejersted Bødker på harpe og Dan René Dahl på orgel. Solister er barytonen Njål Sparbo og sopranen Anniina Reinholdtsen. Dirigent er Vox Humanas faste dirigent, Dag Jansson.

Mer om koret:
www.voxhumana.no

PROGRAM:
Cantique de Jean Racine
Pavane
Ave verum – Tantum ergo (for damekor)
Ave Maria (for mannskor)
Tu es petrus (for baryton, kor og orgel)
Madrigal
Après un rêve (solo)
Requiem

MEDVIRKENDE:
Vox Humana
Romerike Sinfonietta
Ellen Sejertsted Bødtker, harpe
Dan René Dahl, orgel
Anniina Reinholdtsen, sopran
Njål Sparbo, baryton
Dag Jansson, dirigent

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…