Ingen har bedt om dette - Haagenschmagen (Dans)

Noen impulser kan være vanskelige å forholde seg til. Derfor ventileres de ut på mer sosialt akseptable måter, eller man manipulerer sannheten for å få virkeligheten til å passe ens egne tanker og handlinger. Det er fort gjort å lage seg en opplevelse av situasjonen som tilfredsstiller behovene man har. I forestillingen «Ingen har bedt om dette» blir tilstander og situasjoner forsøkt sirklet inn og navngitt, men strømmer ofte i neste øyeblikk over i det ukjente.

[Bilde]

Kompaniet Haagenschmagen drives av Ida Wigdel og Janne-Camilla Lyster.
Ida Wigdel har jobbet som danser for blant andre Ingun Bjørnsgaard, og driver kompaniene Berstad/Helgebostad/Wigdel og Th’Line sammen med Kristina Søetorp. Hun har også jobbet som koreograf ved flere institusjonsteatre i Norge.
Janne-Camilla Lyster er danser, forfatter og koreograf. Hun har jobbet med blant andre Eva-Cecilie Richardsen og Deborah Hay, i tillegg til å lage egne forestillinger. Hun har utgitt flere diktsamlinger, senest «Melk kåpe sand måpe». For tiden er Jannne-Camilla tilknyttet Balletthøgskolen som stipendiat med prosjektet “Å skrive for dans.”

«Ingen har bedt om dette» er Haagenschmagens tredje forestilling og hadde premiere på Black Box Teater 30.januar 2014. «Quite Right» hadde premiere på Black Box Teater i 2011 og ble nominert til kritikerprisen i dans.

Denne gangen har Haagenschmagen med seg de fantastiske danserne Terje Tjøme Mossige, Erik Rulin og Stian Daniels

“Møtet mellom de to danserne minner om en machokultur, hvor nærheten mellom menn skal være hard, rå og helst gå over i en kamp om gunst og overlegenhet. En kan stille seg spørsmålet om hvorvidt dette grunner i fysiske behov for anerkjennelse fra det motsatte kjønn, og om denne forestillingen setter fingeren på kulturens verste fiende; nemlig det sårbare og seksuelle.

Kunstnerne synliggjør behovet for mening i tilværelsen, samtidig som de løfter spørsmålet om hvorvidt vi stenger våre egne impulser ute til fordel for sosiale normer og regler."

Koreografi: Haagenschmagen ( Ida Wigdel og Janne-Camilla Lyster)
Medskapende utøvere: Terje Tjøme Mossige, Erik Rulin og Stian Danielsen
Komponist: Øyvind Osmo Eriksen
Scenografi og kostyme: Thale Kvam Olsen
Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen
Musiker/utøver: Hans Martin Austestad
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.
Pressefoto: Julie Pike/ Pudder Agency
Co-produksjon: Black Box Teater.

Legg til ekstern kalender…