Førjulsmatiné 45 ÅR [45 Years]

[Bilde]

I samarbeid med nyetablerte Kinoklubb Norge inviterer Arthaus til en velfortjent pause fra juleforberedelsene søndag 13. desember kl. 15:00 på Nordisk Film Kino Gimle. Da er det duket for førpremiere på Andrew Haighs kritikerroste, britiske relasjonsdrama 45 ÅR – en film om sprengkraften i det usagte og hva hendelser fra fortiden kan gjøre med et forhold.

Velkommen!

Om filmen:

45 ÅR er en nydelig skildring av ekteparet Geoff og Kate som får forholdet satt på prøve like før de skal feire sin 45-års bryllupsdag.

Det er bare en uke til Kate og Geoffs bryllupsdag, og planleggingen går sin gang. Så får Geoff et brev. Hans første kjærlighet Katya, som omkom da de var på tur sammen i de sveitsiske Alpene for nesten 50 år siden, har blitt funnet dypt inne i en isbre. Hendelsen avslører en vel bevart hemmelighet fra fortiden og får store konsekvenser for ekteskapet og det kommende jubileet. Innen festen skal gå av stabelen er det usikkert om de har noe å feire.

Charlotte Rampling og Tom Courtenay, to av Englands flotteste skuespillere, storspiller i filmen. De mottok begge Berlinalens Sølvbjørn og er nominert til European Film Awards for sin innsats.Regissør Andrew Haigh er et av Storbritanninas mest spennende nye regissørtalenter. Han slo gjennom med Weekend (2012), som ble hyllet av både anmeldere og filmfestivaler verden over.

45 ÅR er årets julefilm fra Arthaus og har Norgespremiere 25. desember.

Legg til ekstern kalender…