CLASSIC ALBUM SUNDAYS m/Martin Bjørnersen, Fredfades & Ivan Ave presenterer J DILLA - Donuts

[Bilde]

10 år etter J Dilla‘s siste og, etter manges mening, beste albumutgivelse, skrur vi Donuts til Dr. Feickertspilleren og lytter til skiva fra begynnelse til slutt på et lydanlegg som yter den basstunge, rytmelekne hip hop’en den rettferdighet den fortjener.

Med sine komplekse, samplebaserte beats og stadige variasjoner i både stil og stemning er ikke albumet nødvendigvis en helt enkel og umiddelbar plate å lytte til for enhver. De 31 korte kuttene, med en snittlengde på rundt halvannet minutt, fremstår likevel som en sammenhengende helhet med et fascinerende innblikk inn i James Dewitt Yancey’s egenartede verden av beatmaking og treffsikre utdrag og behandling av egne favorittskiver fra musikkhistorien.

Scott Heins fra OkayPlayer beskrev Donuts slik:
(Det) tar lytteren gjennom en reise med oppturer og nedturer gjennom sinnet til et geni som var på vei ut av tiden.

Nesten hele albumet ble produsert mellom timene for dialysebehandling og dietter på sykehuset, ved hjelp av en sampler og en liten 45rpm platespiller som kompisene fra Stones Throw Records i Los Angeles kom over med til ham. Ja, og donuts, hans livrett, skal vi tro moren.

Skiva ble utgitt på hans 32. fødselsdag, 7. februar 2006, kun tre dager før han måtte gi tapt for den dødelige blodsykdommen han hadde kjempet mot de siste årene – et faktum som har lagt en ekstra, hjerteskjærende dimensjon til utgivelsen.

J Dilla’s beats er selv blitt samplet et utall ganger og arven fra albumet er ført videre av artister som Talib Kweli, Ghostface Killah, Drake, Charles Hamilton, Big Sean, Nas, Lupe Fiasco. En plateaktuell duo som også er blitt sterkt influert av J Dilla og hans produksjonsmetoder, Fredfades og Ivan Ave, blir med oss hele kvelden. Vi tar en prat om klassikeren med dem i lag med musikkjournalist Martin Bjørnersen, en mann man helst vil ha i tale når man skal gå hiphophistorien nærmere i ettersyn.

Og når vi først er så heldige å ha slik en framifrå bukett platesamlere og djs med oss denne siste helgedagen i februar ønsker vi likesågodt Welcome 2 Detroit (og omegn), og klinker til med et Donut-relatert dj-sett etter presentasjonen og ut kvelden.

[Bilde]

16.00 Dørene åpnes Vi spiller musikk relatert til albumet
18.00 Albumprat Q&A m/kveldens gjester
18.45 ALBUMLYTT J DILLA – Donuts
19.30 Albumprat Q&A inkludert publikum
20.00 Vi spiller Donut-relatert musikk ut kvelden

PRESENTASJON: Kent Horne med Martin Bjørnersen, Fredfades & Ivan Ave
LYD: Duet Audio + Midas Reference

// AUDIO MENY //
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
- TONEARM: Jelco 750 LB
- STIFT: Ortofon Cadenza Black
- FORFORSTERKER MED INTEGRERT PHONOTRINN: Soulution 520
- EFFEKTFORSTERKERE: Auralic Merac 4×200W Monoblokk
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SUB: Piega PS 2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Silje
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…