SIRI&SNELLE Jeg er Kosmos

[Bilde]
Siri & Snelle forsøker i «Jeg er Kosmos» å finne seg til rette i verden – både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Det letes etter en mulighet til å komprimere det kosmiske, og samtidig utvide – som universet selv – rommet for å undersøke den nære virkeligheten. Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling «Langsang – et flytans habitat», en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk.

Koreografisk fortsetter duoen i spennet mellom det formale og det totalt uformelige. Som to kometer ute av bane lar Siri & Snelle fragmenter fra sine verdener kollidere og veves sammen til et uttrykk av klarhet og kaos.

Siri & Snelles sceniske kosmos settes i bevegelse i nært samarbeid med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström og lysdesigner Evelina Dembacke.

Siri & Snelle markerer med «Jeg er Kosmos» sitt 25-årsjubileum. Sammen har de på en lekfull måte innlemmet dans, tekst, musikk og visuelle elementer i sitt koreografiske uttrykk – ofte i nært samarbeid med andre kunstnere. Forholdet mellom såkalt høy og lav kultur og en dissekering av egne personlige sfærer har i flere produksjoner vært gjennomgangstemaer og bakteppe for å undersøke ulike sosiale understrømninger. Siri & Snelles forestillinger har vært presentert i Norge og internasjonalt og de har også koreografert bestillingsverk, blant annet «Hedda’ing» for La Jolla Playhouse’ WoW-festival i San Diego i 2013 og «Notes on Cracking» for Carte Blanche i Bergen i 2015.

Konsept, koreografi, utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Komponist: Ivar Grydeland
Scenografi og- kostymedesigner: Elinor Ström
Lysdesigner: Evelina Dembacke
Konsulent: Liv Hanne Haugen
Produsent: Annika Ostwald
Foto: Elinor Ström
Samproduksjon: Dansens Hus
Støttet av: Norsk kulturråd

siriogsnelle.no

Legg til ekstern kalender…
#Dans