Musikkprat: Kraftwerk, sykling og krautrockens mekanikk

[Bilde]

Høsten 2015 fant Folken, Musikk- og filmbiblioteket, Guttorm Andreasen og STAR ut at vi ville samle musikkinteresserte folk til noe som kunne være både gøy, sosialt og lærerikt, og Musikkprat ble til.

Folken stiller med sofaer og åpen bar, biblå kommer med bøker og tips, STAR med musikere og medlemmer og i første runde tar Guttorm Andreasen for seg evig aktuelle Kraftwerk i et spennende Musikkforedrag:

“Kraftwerk, sykling og krautrockens mekanikk!”

Verdens kanskje Aller Viktigste Band skal spille 8 konserter i Norge til sommeren. I tillegg er de ekstremt glad i å sykle.

Fra “Tour de France” til “Elektrokardiogram” – Kraftwerk er musikkhistoriens aller mest sykkelnerdete band. Kraftwerks sentralsjef Ralf Hütter har blant annet sagt at å sykle er den perfekte sammensmeltingen av de to sentrale temaene i Kraftwerks grensesprengende musikkprosjekt, menneske og maskin.

Guttorm Andreasen har laget et fascinerende musikkforedrag hvor du får hele historien om Kraftwerks sykkelrevolusjon og grensesprengende musikk om rytmiske reiser, krautrockens fokus på stødig mekanikk og Kratftwerks maniske oppheng på sykling. Mange mener at Kraftwerk hadde vært større enn Michael Jackson og Beatles hvis de bare ikke hadde syklet så mye. Og falt og skadet seg. Og hvordan var egentlig det der med Kraftwerk og hip-hop?

Guttorm Andreasen er programleder, musiker og DJ, kjent fra NRK. Han har Norges Bredeste Platesamling.

Kom og treff kjente og nye venner og kolleger, ta deg en kald en og hør flott musikk! Velkommen til Musikkprat.

Arrangementet er gratis og er støttet av Stavanger kommune og Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…