Markadagen: Gratis aktivitetsdag

[Bilde]

Lek på, i og med snøen, gå på spennende dragesafari, lær mer om dyr og natur i Marka, nyt varmen fra bålet og sitt på med hest og slede. Det blir lærerik moro for hele familien på vinterens store Markadag – som er gratis! Store og små, nybegynnere og rutinerte, unge og gamle inviteres med dette til en dag med enkelt friluftsliv i byens friluftseldorado.

Dette er Markadagen
På Markadagen kan familien nyte utetid i vårt lavvotun og prøve mange ulike aktiviteter like ved Skullerudstua. Denne dagen får du dessuten mulighet til å møte mange med god kunnskap om hvordan du best mulig kan bruke Marka. Vi vil inspirere flere til å ta i bruk det enkle friluftslivet i Marka, og gir deg konkrete friluftslivstips og gratis aktiviteter av mange slag.

For hvem: *Hele familien! Aktiviteter spesielt tilpasset barn og unge.
*Når: *Søndag 28. februar, klokken 11-15.
*Hvor:
Skullerud, på sletta ved Skullerudstua
Hvorfor: Det er gratis, i ditt nærområde, gøy og lærerikt!

Noe av det som skjer:
• Bli med oss på dragesafari
• Vi bruker snøformer og bygger iglo og snøborg
• Prøv ski for første gang i tilrettelagte løyper, utstyr kan lånes gratis
• Lær om naturen og dyrene i Marka, bli med på guidet natursti og snakk med kunnskapsrike arrangører i leiren.
• Tur med hest og slede eller hundespann
• Prøv truger og rakettløp
• Få smøretips til skituren
• Gratis kaffe, suppe, pølser og pinnebrød. Det er også mulig å grille pølser på bål.

Området er lett tilgjengelig for små barn, men akebrett anbefales fremfor barnevogn de siste meterne. Vi får bruke toalettfasiliteter på Skullerudstua. Vi oppfordrer til bruk av kollektivtilbud; buss går fra sentrum til Skullerud hvert kvarter.

Vi som inviterer deg ønsker å senke terskelen for å komme ut, dele gleden ved å være i naturen, og tenne en gnist også hos dem som ikke bruker Marka i dag!

Dere er hjertelig velkommen til en dag med enkelt friluftsliv sammen med oss: Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Det norske Skogselskap, DNT Oslo og Omegn, Bymiljøetaten i Oslo kommune, Oslo og Omland friluftsråd, Statens naturoppsyn, NOA – Naturvernforbundet i Oslo og Akershus og Skiforeningen.

Legg til ekstern kalender…