Fredsmarsj for Kurdistan

Solidaritet med Kurdistan inviterer til å gå med hvite flagg for fred.

Siden august har myndighetene i Tyrkia erklært portforbud 59 ganger i kurdiske byer og distrikter i østlige deler av landet (Nord-Kurdistan). Situasjonen blir verre for hver dag som går. Tunge våpen, stridsvogner og snikskyttere blir brukt til å angripe boligområder. Over 200 sivile har blitt drept av tyrkiske styrker som følge av portforbudene, mange var fortsatt barn. Den siste måneden har Tyrkia trappet opp angrepene.

Det har vært portforbud i distriktene Cizre og Silopi i 44 dager og 56 dager i Sur ( 26. januar). Titusener av tyrkiske sikkerhetsstyrker har beleiret områdene og tilstanden er kritisk. Innbyggerne får ikke begrave sine døde etter angrepene, og de sårede nektes medisinsk behandling. Dette vil etterlate seg store ødeleggelser og må stoppes før enda flere blir drept.

Vi krever at Tyrkia stopper krigshandlingene og gjenopptar fredsprosessen. Kurderne har allerede sagt at de ønsker en ny fredsprosess. Fredsforhandlingene må gjennoptas og konflikten må løses på en ikkevoldelig måte.

Norge bør støtte de demokratiske kreftene som prøver å få slutt på stadig verre krigshandlinger og overgrep.

Vi har sett videoer av sivile som har gått med hvit flagg for å hente likene fra gata. På tross av at de bar hvite flagg, et internasjonalt anerkjent beskyttelsessymbol, ble de skutt. Derfor skal vi gå med hvite flagg for fred. Vi tar med noen, men det er bare å ta med egne hvite flagg hvis dere ønsker det.

Solidaritet med Kurdistan inviterer deg til fredsmarsj.
Etter fredsmarsjen blir det seminar på Fredshuset kl 18.30.

Vi oppfordrer alle organisasjoner til å slutte seg til demonstrasjonen ved å sende mail til solidaritetmedkurdistan@gmail.com


Tilsluttede organisasjoner:
- Norges Fredsråd
- Norges Fredslag
- Nansen Fredssenter
- Rødt
- Rød Ungdom
- Sosialistisk Ungdom
- UngKurd
- MotMakt
- Senterungdommen

Legg til ekstern kalender…