Blomstring i Fjellhagen

[Bilde]
Fjellhagen i Botanisk hage består av steinete rygger, topper og skrenter omgitt av gresskledde daler og skråninger. En bekk slynger seg gjennom anlegget og ender i et lite fossefall og en dam. Det finnes ca 1700 arter her, og nye prøves stadig ut.

Den rikeste blomstringen finner sted på våren og forsommeren. I naturen vokser mange av plantene høyt over havet. Når vi dyrker dem 30 meter over havet blomstrer de tidligere enn i naturen.

Fjellhagen er inndelt i geografiske regioner. Plantene er så langt som mulig plantet i områder hvor de geografisk hører hjemme, men plantenes økologiske krav til voksestedet må også tas i betraktning. Amerika-platået ble påbegynt i 1968 og er det eldste partiet i Fjellhagen. Senere fulgte Asia-dalen, Asia-ryggen, de europeiske partiene nedover mot dammen, Torvryggen og Kaukasus-skråningen. Bekken, fossen og dammen var noe av det siste som ble bygget før den offisielle åpningen i 1989.

Anlegget ble i 2014 utvidet med en ny avdeling, Skandinavisk rygg. Her finnes skandinaviske fjellplanter, dyrket på ulike berggrunner typisk for Skandinavia.

Legg til ekstern kalender…