Marias tårer

Marias tårer – vårt pasjonsprogram setter Jesu’ mor Maria i midtpunktet, og vi ser på pasjonshistorien gjennom hennes øyne. I den kristne tradisjonen har Maria en svært sentral posisjon, men det menneskelige aspektet ved hennes liv, nemlig at hun som mor skal måtte oppleve det uutholdelige, å se sin sønn torturert og korsfestet, har berørt menneskene vel så mye gjennom to tusen år. Det har blitt skrevet en enorm mengde musikk om Marias følelser ved korset, helt siden middelalderens Mariaklager til den dag i dag.
Hovedverket i pasjonskonserten er Giovanni Battista Pergolesis mesterverk Stabat Mater.
Pergolesi skrev verket på slutten av hans korte liv (han døde med 26 år av tuberkulose), og teksten er basert på den katolske teksten Stabat Mater dolorosa, en meditasjon over Marias smerte, stående under Jesu’ kors.
Det fremføres også Monteverdis Pianto della madonna, Merulas Hor ch’é tempo di dormire, Domenico Scarlattis ‘Salve Regina’ og en av H.I.F. Bibers vakre rosenkranssonater.

Det Oslo-baserte barokkensemblet circles spiller på originalinstrumenter, under ledelse av Astrid Kirschner, barokkfiolin, og med seg har de to eminente solister : Ann-Beth Solvang (mezzosopran) og Vigdis Unsgård (sopran).

Solister:
Vigdis Unsgård, sopran
Ann-Beth Solvang, mezzosopran

circles :
Astrid Kirschner og Guillaume Roger, barokkfiolin
Mari Giske, barokkbratsj
Gunnar Hauge, barokkcello
Jadran Duncumb, teorbe
Mariangiola Martello, orgel

Konserten støttes av Norsk Kulturråd

Legg til ekstern kalender…