The 7 Fingers: Triptyque

Et av vårens scenekunsthøydepunkter kommer direkte fra europapremiere i Londons Sadler’s Wells til forestillinger i Norge. Dette canadiske nysirkuset i verdensklasse møter dans og tre markante koreografer. Her kan du få med deg en forestilling hvor tyngdekraften oppheves på en måte du aldri har sett før.

I “Triptyque” er tre koreografer blitt invitert til å samarbeide med The 7 Fingers og koreografere hvert sitt stykke: Marie Chouinard, Victor Quijada og Marcos Morau.

Det første verket (av Chouinard) er en duett som utforsker tyngdekraften og dens effekt på kroppens bevegelser. Det andre verket (av Quijada) er en 30-minutters håndstående kvintett, hvor kunstnerne søker absolutt tyngdekraftkontroll, og en balanse mellom stillhet og bevegelse. Det siste verket (av Morau) legger vekt på dans og luftakrobatikk, og viser åtte fremragende utøvere frigjøre seg fra både interne og fysiske hindringer. Forestillingen er regissert av Samuel Tétreault, en av The 7 Fingers grunnleggere og kunstneriske ledere. Han er også utøver i alle tre verkene.

Turneen er produsert av Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for dans.

Arrangør: Stavanger konserthus

“Completely crazy and absolutely magnificent.” Radio-Canada, Isabelle Ménard

“Totally mesmerizing.” DF Danse, Elise Boilea

“A surrealist and impressive result!” Alternative Rock Press, Micheline Rouette

“A perfect marriage of circus arts and contemporary dance.” Le Journal de Montréal, Isabelle Verge

“Originality, homogeneity, poetry, magic. A magic fusion.” La Presse, Mario Cloutier

Legg til ekstern kalender…