Lansering av LatinAmerika #1: MIGRASJON

Velkommen til lansering av årets første utgave av LatinAmerika!

Temaet er migrasjon, med artikler og reportasjer om mennesker som reiser til, fra og innad i Latin-Amerika. Drømmen om et bedre liv i nord lever fortsatt for mange latinamerikanere som tar den farlige veien mot grensa til USA. Men mange har andre mål for sine reiser. Hva skjer egentlig når folk forlater hjemmene sine og søker lykken i andre byer og land? Hva driver folk vekk, og hva lokker?

Dette kan du lese om i LatinAmerika, hvor du blant annet møter menn som risikerer livet ved å dra gjennom Mexico mot USA, brasilianere i De jordløses bevegelse som reiser fra storbyene ut til landsbygda og unge Asháninkaer som søker lykken langt hjemmefra i Peru.

10. mai inviterer LatinAmerika til lanseringskveld på Cafe Mestizo med feiring av tidsskriftet og faglig påfyll fra noen av bidragsyterne våre.

Program fra kl.19.30:

Mariel Aguilar Støen, forsker på SUM – Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo, kommer for å gi et innblikk i sin forskning på migrasjon i Latin-Amerika.

Journalist Axel Støren Weden har reist i Mexico og rapporterer fra migrantbyen Altar, som har gått fra å være et travelt stoppested for håpefulle reisende, til å havne i narkokartellenes hender.

Elida Høeg, redaktør i Verdensmagasinet X, har lest tidsskriftet og vil si noen ord om rollen LatinAmerika og andre nisjetidskrifter har i det norske medielandskapet i dag.

Gratis inngang – tidsskriftet vil være til salgs for 30 kroner

Event på facebook

Kontakt: [email protected]

LatinAmerika er LAGs eget tidsskrift. Bladet kommer ut fire ganger i året og har et opplag på 1100 eksemplarer. LatinAmerika lages av en frivillig redaksjon i Oslo.

LatinAmerika skal ta opp aktuelle tema på kontinentet, og samtidig ta opp saker og tema som en ikke nødvendigvis finner andre steder. Særlig ønsker LatinAmerika å skrive om sosiale gruppers arbeid for endringsprosesser i de latinamerikanske landene, med fokus på arbeiderrettigheter og fagforening, urfolk og kvinner. Vi ønsker å sette vår egen dagsorden samtidig som vi skal være et tidsskrift i Latin-Amerikagruppenes ånd.

Tidsskriftet inneholder nyheter, kulturstoff, politikk, reportasjer, kronikker, bilder og annet aktuelt stoff både direkte fra Latin-Amerika og stoff som omhandler det som skjer i Norge med relasjon til Latin-Amerika.

Legg til ekstern kalender…