Our lives in transit - Dokumentar fra Den dominikanske republikk

“Our lives in transit” er en fersk dokumentar som viser livet i Den dominikanske republikk i Karibia etter at en domstol fratok inntil 200 000 mennesker statsborgerskapet deres.

Latin-Amerikagrupppa i Trondheim viser filmen på Dragvoll, rom D151, tirsdag 3. mai klokken 16:00.

Vi følger Rosa Iris, en ung dominikansk advokat, gjennom et år. Rosa og andre i hennes situasjon har ikke lenger rett til å kalle fødelandet deres for sitt eget. De er fratatt statsborgerskapet og risikerer deportasjon til nabolandet Haiti. Til tross for at de har bodd hele sitt liv i Den dominikanske republikk, blir folk med haitisk opphav daglig utsatt for diskriminering, og innimellom også vold. Delvis fordi foreldrene eller besteforeldrene kom fra Haiti, og delvis på grunn av hudfargen.

Dette er en historie om migrasjon og nasjonalitet, om avvisning og tilhørighet, med noen hovedtema som har gjenklang overalt på kloden: Hvem skal få bo hvor? Hvor kommer du fra og hvor hører du hjemme?

Filmen er laget av Minority Rights Group i samarbeid med MUDHA (Movimiento de Mujeres Dominico-Haitianas) og produksjonsselskapet The Playroom. Filmen har blitt produsert med støtte fra EU. Innholdet i filmen er ansvaret til Minority Rights Groups alene.

Jørgen Sørlie Yri fra NTNU skriver phd om forholdet mellom Den dominikanske republikk og Haiti og skal holde innledning om bakgrunnen for statsløsheten i filmen, slik den framstilles i dokumentaren.

Filmen er på spansk med engelsk teksting. Jørgen innleder på norsk.

Etter filmen åpner vi for spørsmål og diskusjon.

Vel møtt!

trailer: www.youtube.com/watch?v=WDC…

Legg til ekstern kalender…