Vitenskapskafeen - Nobelprisen i fysikk 2006

Sakset fra vitenskapskafeen.no:

Året 2006 markerer at Nobelprisen i fysikk blir delt ut for 100. gang. Prisen går i år til John C. Mather og George F. Smoot for arbeidet med den kosmiske bakgrunnsstrålingen. Mather og Smoot har med hvert sitt arbeid fått resultater som langt på vei viser at teorien om Big Bang stemmer.

Ved Institutt for Teoretisk Astrofysikk ved Universitetet i Oslo er en forskergruppe viktige deltagere i den europeiske satellitten Planck som skal skytes opp i 2008. Gruppen samarbeider bl.a. med George F. Smoot i dette arbeidet.

Vitenskapskafeen har invitert Hans Kristian Eriksen fra Institutt for Teoretisk Astrofysikk for å gi en introduksjon til bakgrunnstrålingen. Han vil forklare viktigheten av denne for å forstå tilstandene i det tidlige univers og dannelsen av stjerner og galakser.

Hans Kristian Eriksen har gjort seg bemerket som ung og fremragende forsker. Han har fått H.M. Kongens gullmedalje for beste doktorgradsavhandling ved det Matematisk-Naturvitenskapelige Fakultet, og er også tilknyttet Universitetets Centre of Mathematics for Applications.

Møt Hans Kristian Eriksen på Marhaba Cafe og Bar torsdag 23. november. Marhaba Cafe og Bar ligger i Keysersgt. 1, vis-a-vis Deichmanske bibliotek. Stedet er kjent for en eksotisk meny og daglig leder tar selv kontrollen på kjøkkenet for å sikre at gjestene får et velfortjent måltid.

Vitenskapskafeen begynner som vanlig kl. 18, det er gratis å komme inn og alle er velkomne.

Velkommen til Vitenskapskafeen!

Legg til ekstern kalender…