Transcultural Flux

[Bilde]

Om utstillingen:
Mer enn noe annet kan dagens samfunn sies å være i en tilstand av «transcultural flux», der våre nasjonale og kulturelle grenser utfordres. Utstillingen tar utgangspunkt i den menneskelige erfaring og den kulturelle situasjonen man over tid har sett utvikle seg over hele kloden. Gjennom ulike kunstneres verk blir vi med på refleksjonen omkring enkeltmenneskers håp, om nasjoners behov for sikkerhet, om overlevelse og økonomi, om tilhørighet og tilpasning, sårbarhet og skuffelse.
De deltakende kunstnerne deler alle en utforskende tilnærming til den globale verdens kulturelle virkelighet, og verkene utfordrer oss til å reflektere over hvordan vi ser verden og hvordan våre forestillinger igjen påvirker vår selvforståelse.

Kunstnere er Ala Younis (f. 1974), Nevin Aladag (f. 1972), Danica Dakić (f. 1962), og Adriana Bustos (f. 1965).

Utstillingen Transcultural Flux er kuratert av Malin Barth og er en co-produksjon mellom Transnational Arts Production (TrAP) og Stiftelsen 3,14. Utstillingen ble først vist i sin helhet i Bergen. Utstillingen i Akershus Kunstsenter viser et utvalg verker, satt sammen av Rikke Komissar.

Legg til ekstern kalender…