THE ILLUSION OF PERMANENCY IN THE AGE OF LIMITED HANGOUTS

[Bilde]

Installasjonen THE ILLUSION OF PERMANENCY IN THE AGE OF LIMITED HANGOUTS er et resultat av en åpen arbeidsprosess hvor Øyvind Suul har forholdt seg til tema med et ekstra øye for det absurde og tvetydige.
Som tittel skal THE ILLUSION OF PERMANENCY IN THE AGE OF LIMITED HANGOUTS bane vei for flere mentale avtrykk eller assosiasjoner, som publikum ikke nødvendigvis får innfridd i møte med utstillingen. Installasjonen består av visuelle og konseptuelle kontaktpunkter som kan leses opp mot menneskers kultur og samfunnsorden. Tittelen er ingen direkte beskrivelse av utstillingen, men er ment å være likeverdig med det fysiske materialet og en del av helhetsopplevelsen.
Prosjektrommet på Carl Berner er lukket gjennom hele utstillingsperioden og man kan kun oppleve installasjonen gjennom vinduene. På tross av dette aktiviserer utstillingen området og inviterer til betraktning, nesten som et wunderkammer.
Installasjonen består av flere objekter i ulike materialer som, sammen med deler av bygningsstrukturen, danner et spill mellom forskjellige teksturer, farger, overflater og former. Komposisjonen forholder seg til rommets fysiske betingelser og muligheter.
De fysiske objektene både tiltrekker og frastøter hverandre. Selv om tittelen på utstillingen nærmest lover en bearbeidet tematikk, vil installasjonen romme assosiasjoner som frembringer spørsmål fremfor svar. Dette er målsettingen.

En assosiasjon kan være et effektivt substitutt i stedet for innsikt også på permanent basis. Assosiasjoner hjelper oss i å ordne verden og kan skape helhet der det strengt tatt ikke er noen. Fantasien blir limet som for hver enkelt skaper en opplevelse av sammenheng.

Øyvind Suul er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med hovedfag i keramikk fra 1996. Han har et stort antall separat- og kollektivutstillinger bak seg og har hele tiden vært en viktig person i fagmiljøet gjennom undervisning og verv. Fra 2007-2013 jobbet han som Førsteamenuensis ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Suul er innkjøpt av sentrale institusjoner som Nasjonalmuseet, Vestlandske Kunstindustrimuseum og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Han er for tiden aktuell med en stor utendørsskulptur til Ottestad ungdomsskole og har nylig blitt tildelt 10-årig arbeidsstipend fra BKH.
www.suul.info

Legg til ekstern kalender…