SENT Indiespillfest på Teknisk museum

[Bilde]

OPPLEV VERDENSSUKSESSEN GAME ON 2.0
Spill deg gjennom historien, fra Pong og legendariske klassiske arkadespill til dagens mest populære spill og konsoller. Utstillingen gir deg originale kontrollere og «runde» skjermer, og med mer enn hundre spill blir det bare gøy!

E-SPORT VED KANDU
Arrangørene bak The Gathering inviterer til e-sportturnering. Bli introdusert for e-sport og hør kampene bli kommentert, sånn at også de som vanligvis ikke ser e-sport skjønner hva som foregår :-)

LANSERING: FRITT ORDS «DIGITALE LIV»
180 bidrag kom inn til Stiftelsen Fritt Ords skrivekonkurranse Digitale liv –nye ord om spill. Et utvalg blir publisert i en digital antologi som lanseres denne kvelden. Vinneren avsløres på SENT. Se mer www.digitaleliv.no

Alpaca Ensemble fremfører utdrag av forestillingen Spill iSpill. Musikerne bruker vante og uvante instrumenter som minicello og blåsepiano (melodika) og leker med den klassiske musikken og normene. Musikken kretser rundt tanken om spill, som dataspill og musikalsk lek.

SPILLNYHETER FRA KRILLBITE OG SAREPTA
Hamar Game Collective er Norges største fellesskap for spillutviklere. To av studioene derfra tar turen til SENT for å vise frem sine nye spill. Krillbite Studio har hatt internasjonal suksess med spillet Among the Sleep, som er ute til Playstation 4, Xbox One og PC. De besøker SENT for å vise et glimt av Mosaic, et spill som snart lanseres (!). De vil også fortelle om spillene de lager. Sarepta studio står bak det stemningsfulle samarbeidsspillet Shadow Puppeteer, som er lansert til PC og Wii U. Under SENT presenterer de sitt kommende spill, My Child: Lebensborn, et mobilspill basert på faktiske hendelser og som gir innblikk i livet til et krigsbarn i Norge etter 2. verdenskrig.

RADICAL GAMES AGAINST THE TYRANNY OF ENTERTAINMENT (politikk, aktivisme og spill)
Pop up-utstilling med spill fra Molleindustria, et italiensk gerilja- spillprosjekt som ønsker å løsrive spillmediet fra å være ren underholdning til en politisk uttrykksform. Spill deg igjennom sylskarp samfunnssatire, og se om du lar deg påvirke. Mediekunstner og spilldesigner Petr Svarovsky samtaler med Paolo Pedercini, mannen bak Molleindustria.

PANEL: SPILL SOM SETTER DAGSORDEN
I samarbeid med Spillkritikerlauget inviterer vi til en samtale/ debatt om spill som har skapt offentlig debatt.

SPILLQUIZ MED MAGNUS & JON CATO
Tilts quizmastere, Spillquiz med Magnus og Jon Cato, utfordrer dine kunnskaper om indiespill. Sist SENT stilte 51 lag – så kom tidlig for å sikre deg plass!

PROGRAMMERING I MAKERSPACE
Programmeringsworkshop

LIVE: CAPTAIN CREDIBLE
Captain Credible er kjent for sine eksentriske liveopptredener. Et kakofoni av lyder som hektiske beats, aggressive melodier og harmonier, laget av hjemmelagede instrumenter, spruter som batterisyre ut av høyttalerne. I et lydlandskap som veksler mellom IDM, breakcore og chiptune, skjærer Captain Credible seg gjennom hodet ditt som en laser. Rip yr nips off.

Programmet vil bli oppdatert med flere detaljer og er med forbehold om endringer.

Legg til ekstern kalender…