Stille protagonister Av Eivind Nakken og Stephen Williams

CYAN galleri inviterer til

Stille protagonister
Av Eivind Nakken og Stephen Williams

I Stille Protagonister møter vi fotografene Eivind Nakken og Stephen Williams. Begge har dokumentarfotografiet som utgangspunkt, men har svært forskjellige tilnærmelsesmetoder.
[Bilde]
Eivind Nakken jobber innenfor det som kan sees på som en Skandinavisk fortellertradisjon. Walisiske Stephen Williams derimot har en langt mer reportasjeaktig og journalistisk tilnærmelse til fotografiet. Like fullt er det ting som binder Nakken og Williams sammen. De har begge et eksplisitt sett å se på – eller snarere, en måte å leve gjennom fotografiet på. Nakken er derfor like tydelig som Williams mens Williams på sin side har en like poetisk og personlig fortellerstemme som Nakken.

Begge forteller historier som er viktige for dem uten å fremheve seg selv. Men hvem står i sentrum av disse historiene? Det er Nakken og Williams. Det er derfor de er de stille protagonistene.
 
Eivind Nakken har bakgrunn fra Oslo Fotokunstskole og studerer nå fotografi ved universitetet i Bournemouth. Stephen Williams har en Bachelorgrad i fotojournalistikk fra Swansea Metropolitan University og en mastergrad i Photography: Contemporary Dialogues fra University of Wales Trinity Saint David

Vernissasje fredag 26. august kl.18-23
Utstillingen er åpen lørdag 27. og søndag 28. august kl. 12-18

CYAN galleri, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Legg til ekstern kalender…