KILLING JOKE

[Bilde]

Killing Joke ble startet i London i 1979. Kvartetten debuterte med ep-en «Turn to Red», som fikk massiv oppmerksomhet av den legendariske radio-dj-en John Peel. Dette ga dem platekontrakt, og i 1980 kom de med sitt selvtitulerte debutalbum som gikk inn på Topp 40 i England. Albumet inneholder blant annet klassikerne «Requiem», «Wardance» og «The Wait», en låt Metallica covret på deres Garage Days-utgivelser.

Oppfølgeren «What’s This For» og hiten «Follow the Leaders» førte til at Killing Joke ble et populært band på amerikanske dansegulv i 1981, mens de påfølgende albumene «Revelations» og «Fire Dances» forsterket dem som et av Englands største alternativband på 80-tallet. Suksessen toppet seg kommersielt med albumet «Night Time» og singelen «Love Like Blood» i 1985. I fjor kom bandets 15. album, «Pylon».

«… vokalist Jaz Coleman har definitivt ikke mildnet med åra. Vrælende og rolig, messende og insisterende preker han alt fra dødsasteroider til oljekrig, og danner er dystert scenario som kler Killing Jokes seige og intense dommedagsrock forstyrrende godt. Riff og grooves piskes opp av Foo Fighters Dave Grohl, superreserven som kastet seg over trommejobben til et av sine helteband.» (Dagbladet om «comebackplata» «Killing Joke» fra 2003).

Legg til ekstern kalender…