Oslo Jazzfestival 2016: Trippeljazz - Daniel Herskedal, Hilde Marie Holsen og Fredfades & Eikrem

[Bilde]

Oslo Jazzfestival og NATT&DAG presenterer:
TRIPPELJAZZ
- Daniel Herskedal – Slow Eastbound Train
- Hilde Marie Holsen
- Fredfades & Eikrem

Trippeljazz er et nytt samarbeid mellom Oslo Jazzfestival og NATT&DAG. På en og samme kveld vil du få tre konserter med stor sjangerbredde og noe av den beste unge jazzen Norge har å by på. Tre knallkonserter for prisen av én!

- Daniel Herskedal – Slow Eastbound Train:
København-baserte Daniel Herskedal er helt klart en av de mest spennende norske tubaistene. Han har spilt med bl.a Django Bates, Jason Moran, Helene Bøksle, Trondheim Jazzorkester og Marius Neset. Herskedal har skrevet bestillingsverk til blant annet Olavsfestdagene og Moldejazz. Hans nyeste prosjekt heter Slow Eastbound Train og har blitt til i samarbeid med pianist Eyolf Dale, perkusjonist Helge Andreas Nordbakken og Trondheimssolistene.

- Hilde Marie Holsen:
Hilde Marie Holsen er en del av en yngre generasjon jazzmusikere som beveger seg sømløst mellom jazz-, ny musikk- og avant garde-miljøet, og blir like gjerne booket til jazzfestivaler som vår egen som Rewire-festivalen, en av Nederlands viktigste festivaler for elektronisk eksperimentell musikk. Hun opptrer alene på scene og improviserer med elektronikk og trompet om hverandre. Hun slapp i fjor sitt debutalbum Ask på Hubro i 2015 og har fått strålende omtaler i blant annet The Guardian, The Wire og The Quietus.

- Fredfades & Eikrem:
Det har vært mange forsøk på å blande hiphop og jazz, men svært få ganger har resultatet vært så uanstrengt kult som på Jazzcats-albumet til Fredfades & Eikrem i 2015. Når trompetist Kristoffer Eikrem og hiphop produsenten Fredfades forene krefter så låter det like mye som en kjærlighetserklæring til hiphop som til jazz. Da de spilte på årets Bylarm (i kvintettformat) fylte de RBMA-teltet til randen og fikk hele Youngstorget til å gynge.

Legg til ekstern kalender…