Hole Artcenter presenterer: Pia Brix-Thomsen - maleri

Pia Brix-Thomsen, uten tittel, 100 × 100 cm, akryl på lerret

VERNISSAGE LØRDAG 27. aug kl. 15 – 18:00

Servering av forfriskninger og åpen kafé

Utstillingen varer t.o.m 2. okt


Pia Brix-Thomsen har det åpne og poetiske landskap som tema. Hennes malerier har Mark Rothkos sterke farger blandet med Turners mystiske aura.
“Pia kan uten tvil kalles lysets maler. Man kan se bildene som en metafor for livet og alt hva det innbærer.” Sier kunstkritiker Kalinka Ussing.

Da jeg spurte Pia om det er naturen som inspirerer hennes malerier svarte hun: " Selvom jeg af og til tegner og maler direkte i naturen, så er inspirationen ikke direkte derfra. Men jeg føler mig meget forbundet med naturen. Jeg har intet ydre eller indre motiv at gå ud fra når jeg opstarter et maleri. Og jeg kan stadig blive overrasket over, efter at have malet i 30 år, at der stadig kan ske noget usædvanligt når farve og pensel møder lærred. Det kan føles som at bade i en evig forandrende kilde. Det er en gave som jeg er meget taknemmelig og ydmyg overfor."

Pia Brix -Thomsen har de siste 14 år været fast knyttet til et stort internasjonalt galleri i Chicago, USA. Hun har stilt ut sine verker i flere danske gallerier de siste 20 år, og dette er 8. gang hun stiller ut på Hole Artcenter

Gjennom oppbygningen av mange tynne lag, lokker hun elegant frem en hårfin balanse mellom varsom ro, mystikk og temperament.

For Brix-Thomsen handler det ikke om å forutsi resultatet og gi ferdige svar, men heller gir rom for gjenntagende spørsmål. Hun er vanskelig å slippe når man først har oppdaget henne.

Hole Artcenter viser ca 15 nye malerier av Pia Brix-Thomsen i forskjellig format.

I samme periode har Elenor Martinsen åpent atelier i forbindelse med arrangementet Kunst Rett Vest.

Hjertelig velkommen!

Åpningstider lør-søn 12-17:00 eller etter avtale.

Kafé m. lekre småretter

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor m. 92 888 150 epost

Pia Brix-Thomsen, uten tittel, 100 × 100 cm, akryl på lerret

Legg til ekstern kalender…