Idrettsgenet: Boklansering og forfatterbesøk

[Bilde]

Er stjerner som Usain Bolt, Michael Phelps, Serena Williams, Lionel Messi og Petter Northug genetiske utskudd som er født til å dominere i sine respektive idrettgrener? Eller er de normale mennesker som endte opp som enere grunnet ekstrem viljestyrke og enorme mengder med trening? Og er det kultur eller gener som best kan forklare hvorfor kun 17 amerikanere gjennom tidene har klart å løpe et maraton raskere enn to timer og ti minutter når 32 kenyanere klarte det i løpet av oktober 2011.

I Idrettsgenet forklarer David Epstein på en lettfattelig og engasjerende måte hva vitenskapen vet om genenes og miljøets betydning for store idrettsprestasjoner. Boka tar oss med når Epstein drar verden rundt og intervjuer klodens beste idrettsstjerner, og forskerne som studerer dem. Epsteins fortelling tvinger oss til å tenke nytt om hvordan gener og miljø påvirker menneskers prestasjoner på idrettsbanen.

David Epstein er en prisbelønt journalist i Sports Illustrated, hvor han dekket idrettsvitenskap, medisin og olympiske leker. Han har selv vært en ivrig løper, og han konkurrerte på førstelaget til Columbia University. Idrettsgenet er hans første bok.

Se www.flintforlag.no for mer informasjon.

Legg til ekstern kalender…