Fotografiets akvarell / Modernistisk arkitektur i polaroidformat

FOTOGRAFIETS AKVARELL
MODERNISTISK ARKITEKTUR I POLAROIDFORMAT

[Bilde]

På hvilke måter peker fotografiet tilbake på arkitekturen?
Hvordan virker kunsten inn i arkitekturen og i vår erfaring av Espen Gleditschs arkitekturfotografier?

Espen Gleditsch i samtale med Espen Johnsen KULTURNATT i Kunstnerforbundet fredag 16. september kl. 17

Espen Gleditsch bruker fotografiet i en undersøkelse av mekanismene bak historieskriving, utilsiktede meningsforskyvninger og diffuse grenseland mellom subjektiv opplevelse og objektive fakta. I Gleditschs siste prosjekter har han utforsket denne tematikken med utgangspunkt i modernistisk arkitektur, rekonstruksjon av kunstverk, restaurering og fargereproduksjon.

Espen Gleditsch (f. 1983) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (MA 2015), men har allerede gjort seg bemerket i år gjennom utstillingene Dislocating Surfaces – New Scandinavian Photography på Kunstnernes Hus og A Place by the Sea på Noplace. Hans utstilling A Place by the Sea ble tidligere i sommer bemerket i tidsskriftet Frieze, og skal vises i København i løpet av høsten 2016. Ved åpningen av Fotobokfestival Oslo 2016 tidligere i september lanserte han sin publikasjon Neues Bauen fra publikasjonsserien Angle på Multipress forlag, og tidligere i år ble han tildelt Victor Fellowship 2016 med et seks måneders residency-opphold ved ISCP i New York høst/vinter 2016.

Espen Johnsen (f. 1965) er arkitektur- og designhistoriker og er førsteamanuensis ved institutt for Kunsthistorie ved UiO. Han er en sentral bidragsyter til nyere arkitekturhistorieskriving og står bak en rekke forskningsprosjekter, bøker, artikler og utstillinger sentrert rundt norsk og internasjonal modernisme. Hans avhandling «Det moderne hjemmet 1910 – 1940. Fra nasjonal tradisjonalisme til emosjonell funksjonalisme» (2002) trekker opp en linje fra Gerhard Munthe til Arne Korsmo. Johnsen var også bidragsyter og redaktør for boken Brytninger mot modernismen: Norsk arkitektur 1945–65 utgitt av Arkitekturmuseet i 2010 for utstilling over samme tema på Arkitekturmuseet. Han har interessert seg for skjæringsfeltet mellom arkitektur og kunst med vekt på arkitekter som bygger for kunstnere og kunstsamlere.

Legg til ekstern kalender…