ANNELI DRECKER OG NOSO KAMMERORKESTERET

Fra Operaens sider:
Denne kvelden får vi en unik mulighet til å oppleve det tre ganger spellemannsnominerte prosjektet Rocks & Straws i all sin prakt, med Anneli Drecker, hennes stjernespekkede band, og 20 strykere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO).

Kontrastene mellom det akustiske og elektroniske, Dreckers stemme og den rike klangen fra det arktiske kammerorkesteret gir en unik og magisk musikalsk opplevelse. Det samme ensemblet fremførte en konsert i Kulturhuset i Tromsø for et år siden, og denne ble hyllet som det absolutte kunstneriske høydepunktet på Dreckers ellers vel mottatte og kritikerbejublede turne.

På repertoaret står låter fra hele Dreckers karriere, og selvfølgelig fra Rocks & Straws, hvor Drecker har tonesatt dikt av den nordnorske kultpoeten Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. I tillegg vil vi få oppleve urfremføring av ny musikk: Drecker og NOSO fortsetter sitt samarbeid, og vi vil få høre nye låter basert på Hanssens tekster som vil bli utgitt våren 2017.

Support er den anerkjente sangeren og dikteren Niko Valkeapää. Niko har vært opptatt av å finne sitt eget musikalske uttrykk innenfor ulike genre, og på det siste albumet Ráfi («Fred/Tranquility») begir han seg inn i den tradisjonelle joiken og tar opp arven etter sin gudfar. I tillegg til musikken skriver Valkeapää poesi, og debuterer med sin første diktsamling i 2017. Han har mottatt en rekke priser og spilt på festivaler over hele verden.

Legg til ekstern kalender…