Die With Your Boots On: SIGNE MARIE RUSTAD + GRAM PER PERSON

Upwards over the mountain! Die With Your Boots On goes Bergen!

18. november drar vi på vår første ridetur til Bergen, med henblikk på å teste appetitten for steelguitar også vest for fjelli.

Med oss har vi Signe Marie Rustad, hennes eminente (seriously, de er sjukt bra) band og dere brennhete sisteplate. Vel fremme blir vi mottatt av de lokale americana-connoisseurene i Gram Per Person, og sammen setter vi Chagall i lys lue samme kveld. Vi legger opp til en klassisk Mexican standoff, så tjor hesten ekstra godt fast i nærmeste sykkelstativ og forbered dere på vintage låvebrenning. Det blir som speilegg i Grand Canyon – jævla hett.

[Bilde]

SIGNE MARIE RUSTAD

Rustad har vært i felten en godt stund, og debuterte tilbake i 2012 med platen Golden Town, produsert av Håkon Gebhardt (Motorpsycho, HGH). Tom Skjeklesæther nominerte like godt Rustad til årets beste norske debutant, og skrev videre at plata «kanskje var den aller beste utgivelsen» det året. Mange var tilbøyelige til være enige. Nå er andreplaten Hearing Colors Seeing Noises klar for massene, med gatedato 23. september. Platen er innspilt i Studio Paradiso med Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, The Lionheart Brothers) som produsent. Det ryktes om analog innspilling på Arne Bendiksens gamle båndmaskin, baklengsgitar à la Beatles Revolver, vokaldubbing à la Judee Sill, massiv reverb og massiv ammetåke. Låtene spenner fra dikt, ikledd beskjeden kassegitardrakt, til tåkeskyer som førstesingel «The Space Song». «The Truth» (ode til Robert Plant) ble sluppet tidligere i år, med en strålende, småpsykedelisk video og supportkonsert for amerikanske Israel Nash. Med seg på tur har Rustad et meget kompetent band, som i tillegg til folkemusiker Annar By, består av musikere som har spilt med blant andre Luke Elliot, St. Thomas, Folque og Erik Lukashaugen. Det hele låter rått, og ligger godt på hoftene.

GRAM PER PERSON

Gram Per Person – GPP blant venner – driver med bredt anlagt americana, etter eget utsagn et sted mellom Cash og the Clash. Ledet av rivjernet Chris Møller har gjengen to plater under beltet, som begge har hanket inn fine anmeldelser. Bandets tredje plate ventes i likhet med Rustads i september, så Chagall-kvelden blir i praksis en dobbel-releasefest.

Bandet har holdt det gående i om lag ti år, og har rukket å være support for Hellbillies, Jayhawks, Jason & the Scorchers og en drøss andre, gjort festivaler som Lost Weekend, By:Larm og Ride this Train og er generelt mye på veien. Denne kvelden er de imidlertid på hjemmebane, og fortet ryktes å være ekstra stødig for tiden.

Legg til ekstern kalender…