ÅPEN LÅVE med åpne verksteder, atelierer og kurs samt café med enkel servering på Gjettum Gård i Bærum!

Nå er det igjen tid for Åpen Låve der et knippe virksomheter, kunstnere og brukskunstnere åpner sine dører for publikum. Den store låven fra 1850-tallet skaper en helt spesiell ramme rundt kunstverkene og produktene som stilles ut, og publikum har over årene vist seg å sette pris på disse arrangementene i nærmiljøet. Det er selvsagt også mulig å kjøpe de mange, flotte produktene.

GJETTUM GÅRD ligger ved foten av Kolsåstoppen, bare noen minutters gangavstand rett opp bakken fra Gjettum stasjon på Kolsåsbanen

Under Åpen Låve vises fotografier, porselen, glass, keramikk, maleri, søm, m.m., og det holdes også mini skrivekurs og mini fotokurs.

IRENE KJELDGAARD BREDESEN viser dreiet og håndbygget keramikk i steingodsleire og porselen. Bruksgjenstander og skulpturelle gjenstander stilles ut for salg.

KARI EVJEN viser bruksgjenstander i steingods og porselen. Hun har gjennomført kurs innen porselen, porselensstøping og raku både i Norge og Danmark.

HELEN GATHE viser malerier i olje på lerret. Helen maler både figurativt og abstrakt. Hun har gått ved Nydalen kunstskole og har også studert klassisk maleri flere år. Hun henter motiver fra naturen og underbevisstheten.

ANNE HELENE GJELSTAD er en internasjonalt anerkjent portrettfotograf og en engasjert kursholder. Hun er utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og Bilder Nordic School of Photography. Anne Helene tilbyr mini fotokurs med fokus på manuelle innstillinger og lyssetting med naturlig lys og reflektor. Pris per kurs er kr 300.
Bindende påmelding til [email protected] eller på tlf 90 82 54 57. Du kan også ta sjansen på ledig plass og møte opp i Anne Helenes hyggelige fotostudio inngang C på låven:
Lørdag 5. november fra 12:30 til 14:00 og fra 15:00 til 16:30
Søndag 6. november fra 12:30 til 14:00 og fra 15:00 til 16:30

JORUNN GREIFF SOLLI driver virksomheten Tekstuniverset som arrangerer skrivekurs med Gro Dahle, minneskriveversteder og åpen mikrofon. Hun vil arrangere fire små minneskriveverksted i løpet av denne helgen hvor deltagerne skal inspireres til å skrive sine egne erindringer.
Miniverksteder vil arrangeres på rom A2 (maks fem personer per kurs). Pris per kurs kr 200.
Folk som vil melde seg på i forkant kan kontakte Jorunn Solli på e-post [email protected] og tlf 97123102.
Lørdag 5. november fra 12:30 til 14:00 og fra 15:00 til 16:30
Søndag 6. november fra 12:30 til 14:00 og fra 15:00 til 16:30

ELIN KAMPENHAUG viser malerier i akryl / olje på lerret. Maleriene relaterer seg til naturen og hvordan vi er påvirket av naturen og omvendt. Hun søker å det essensielle i motivene og abstraherer med farger, flater og former.

HEGE LUNDEMO LARSEN viser dreide og håndlagde bruksgjenstander i steingodsleire
og porselen.

ANNE-BERIT SKOMEDAL arbeider med ovnsformet glass. Dette innebærer bruk av ulike teknikker for forming, farging og bearbeiding av glasset. Fusing, casting og pâte de verre er eksempler på teknikker hun bruker. Glassarbeider vises også i kombinasjon med foto, tre og ull.

TINE SKARPAAS viser grafiske trykk.

SOFT LIVING & KRISTIN TANGEN LUND tilbyr profesjonell tilpasning og søm innenfor gardin og tekstil til hjemmet og offentlig miljø. Dette innebærer personlig rådgivning hos kunden, søm og montering av gardiner i tillegg til forhandling av tekstiler fra ulike leverandører.

AUD WÅLA HØYER viser bl.a. kopper og boller i steingods og porselen. Hun lærte grunnleggende teknikker på 80-tallet bl.a. i lærerutdanningen og har nå tatt det opp igjen som hobby.

KRISTIN AARAK viser maleri- og fotoarbeider i ulike teknikker. Hun er utdannet ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt (DTK) i Bærum.

Legg til ekstern kalender…