Audioglimt: Karen Skog Orkester

Kunsthuset Wrap gjør i stand til en ny utgave av Audioglimt: Konserteserien hvor ulike band og artister inviteres til å spille inn et alternativt lydspor til en selvvalgt film, foran et publikum.

I denne fjerde visningen møter vi Karen Skog Orkester som spiller live over Werner Herzogs Cave of Forgotten Dreams. Perfekt for en seinhøstkveld i november.

Med konseptet Audioglimt vil Wrap gi artister en plattform for å gjøre noe med musikken sin som de ellers aldri ville gjort: Audiovisuell lydlegging i en live, intim setting. Ved å tilrettelegge med et grunnkonsept og et scenisk opptrinn med publikum til stede, gir vi både kunstnerne og publikum en rolle i denne delen av produksjonen, som til syvende og sist skal føre til en ferdig videoproduksjon, i samarbeid med Hyssingen Produksjonsskole. Wrap vil slik jobbe aktivt opp mot kunstnerne ved å utfordre dem på sine egne hjemmebaner.

Vi gjentar suksessen med å åpne dørene 19.00 for fristende, hjemmelaget varmmat, før selve konserten braker løs klokken 20.00. Som alltid er det også snacks og drikke i baren, så vær ikke redd for å gå glipp av middagen!

I trioen Karen Skog Orkester er bildet av en klassisk fiolin og cello transformert til firkantede bokser i finér og eik, et gammelt trøorgel puster ujevne rytmer og thereminen sender ut elektriske toner fra eteren. Skog spiller på selve bildet av orkestet; og interessen for å bygge instrumenene og det performative, blir like viktig som lyden i seg selv. Med seg har hun Sivert Nikolai Nesbø på cello og Erik Andreas Røkland på orgel mens Karen Skog trakterer fiolin og theremin. Orkesteret har siden oppstarten i 2009 blant annet spilt konserter i Vilnius, New York og London samt opptrådt ved flere anledninger i Bergen.

I 1994 oppdaget noen forskere Chauvet-hulen i Sør-Frankrike, som inntil da hadde ligget skjult bak nedraste steiner i over 20.000 år. Inne i hulen viste det seg hundrevis av tegninger, fantastiske kunstverk fra 30.000 år tilbake, den gang Europa var bebodd av neandertalere, hulebjørner, mammuter og store løver. Innholdet i hulen hadde vært ukjent for alle andre enn et fåtall mennesker før filmskaper Werner Herzog fikk adgang til den.

Herzogs film Cave of Forgotton Dreams forsøker å fange stedets overveldende skjønnhet. Med sine kommentarer tar Herzog for seg hulen og dens opprinnelige beboere, de som omgir den i dag og opprinnelsen til fenomenet kunst- i filmskaperens kjente og uforlignelige stil.

Karen Skog Orkester vil lydlegge en for denne kvelden redigert utgave av filmen Cave of Forgotton Dreams av Werner Herzog. Og hva som hender når Herzogs visuelle fremstilling av 30 000 år gamle kunstverk møter Karen Skog Orkesters skrapende lydbilde i denne kveldens performance; det gjenstår å se.
[Bilde]
Kommende Audioglimt På Wrap:
18.11//Karen Skog Orkester//Cave of Forgotton Dreams
DEC//JULESPESIAL TBA

Prosjektet Wrap er støttet av Bergen Kommune-Seksjon for kunst og kultur, Hordaland Fylkeskommune- Kulturelt utviklingsprogram og Regionale bygg, Norsk kulturråd-Rom for kunst og Tverrfaglige tiltak, Musikkutstyrsordningen og Stiftelsen Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…