Classic Album Sundays presenterer D‘ANGELO - Voodoo (Virgin Records’ Cheeba Sound, 2000)

Vi går inn i årets siste måned med en deilig dose soulmusikk fra Michael Eugene Archer, bedre kjent som D’Angelo, og presenterer et av våre mest etterspurte album til dags dato, Voodoo, utgitt på Virgin Records’ Cheeba Sound ved årtusenskiftet.

[Bilde]

Dobbeltalbumet ble innspilt i Jimi Hendrix’ legendariske Electric Lady Studios i New York City, i tett samarbeid med Rootsprodusent, trommeslager og groovemaker Ahmir “Questlove” Thompson, og gikk et skritt videre med det vi ble så henført av på solodebuten fem år tidligere, avhengighetsskapende Brown Sugar.

Vi hører fortsatt bluesen, funken, elementer av gospel, jazz og klassisk rock på Voodoo, og den grunnleggende tilhørigheten til r&b og hip-hop er gjennomgående i mesteparten av den nesten 80 minutter lange andreskiva, men i en løsere, mer uanstrengt struktur enn før.

Sjangertypiske elementer brukes mer som stemningsskapende virkemidler for en nokså egenartet soul, drevet slentrende bortetter gata av en bånngroove akkurat så sparsommelig, luftig og effektiv at direktelinjen mellom hjerte og funkfot aktiveres momentant. En limbo så elektrisk, frekk og forventningsfull at vi, sannsynligvis i likhet med D’Angelo selv, ikke kan unngå å tenke på Prince.

PRINCE
Man sitter igjen med en følelse av å ha reist når man kommer til slutten av Voodoo og det er en reise vi ser frem til å gjenta, ikveld sammen med en trio som selv nylig har kommet hjem fra en misunnelsesverdig tur til nettopp Prince’s Paisley Park.

Musikkjournalist Martin Bjørnersen, artist Petter Aagaard og hans forfatterpartner i Princeologien, forlegger og programleder Christer Falck har med seg rykende ferske inntrykk fra sin fiolette pilgrimsferd til Minneapolis, og lover å se nærmere på den åpenbare sammenhengen mellom de to genierklærte artistene, D’Angelo og Prince.

De som kjenner de tre musikknørdene vi har bedt med oss ikveld forstår at dette tegner til en skikkelig festaften der det vil plukkes ublutt fra kunnskapens tre og renne fra overflødighetshornet i strie, skamløse strømmer.

Vi demper lyset, skrur opp volumet og lytter til Voodoo i sin helhet på det audiofile lydanlegget som installeres av Duet Audio og Midas Reference, og spiller såkalt albumrelatert musikk før og etter seansen, så kom tidlig!

KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes – vi spiller albumrelatert musikk
19.00 Arrangementsstart:
Albumprat m/Martin Bjørnersen, Petter Aagaard og Christer Falck
19.30 Albumlytt: D’ANGELO – Voodoo
20.50 Q&A som inkluderer publikum
21.15 Vi spiller albumrelatert musikk

AUDIOMENY
PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
EFFEKTFORSTERKERE: Auralic Merak 2×800W
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…