Tuvaband // Plant in a Bucket på So Live!

[Bilde]

So har slagordet “for jenter som liker jenter”, men med konserter hver onsdag på So Live står musikken i fokus. Altså er kvinner/trans/menn/+ velkomne uavhengig av legning, både på scenen og i publikum!

Den eksentriske jazz-pop duoen Plant in a Bucket ble grunnlagt i 2013 i Oslo av Embla Maria O’Cadiz Gustad og Sondre Torp. De utviklet en kreativ affære det samme året som de avsluttet musikkstudiene ved nåværende Edvard Much. Embla med sin rå, samt fløyelsmyke stemme, komplimenterte Sondre’s sporadiske jazz/funk akkompagnement og denne sounden er nå kjent som Plant in a Bucket. Etter deres første utgivelsen flyttet Embla til Tromsø og mange trodde det var slutt for duoen, men i år er de tilbake mer aktive enn noen gang før. Nå med bassisten Eivind Skurdal og Magnus Lie Jakobsen på trommer!
Sammen utgjør de et lydbilde som er både energisk og spennende imens de utforsker hjertets mørke kroker. Kvelden er duket for både nye og gamle låter. Deres tidligere materiale har en tydelig fortellerstemme som leder lytterne igjennom deres “quirky” verden . Det fordypet seg også i de utrygge sidene av et forhold, hvor det oppkommene markerer et tydelig brudd ved det gamle. Sangene er skrevet i samarbeid mellom de to musikerne.

soundcloud.com/plantinabucket

Tuvaband ga selv ut sin debut dobbeltsingel “Unknown/Running” på digitale platformer den 22.09.16. Musikken har på under seks uker blitt avspilt over 1 million ganger på Spotify.

Tuvaband lager stemningsfull og melankolsk indiemusikk, med et lo-fi lydbilde med lagvis vokal. Duoen består av Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would. Den norsk-engelske duoen er nå allerede i gang med å jobbe med EP’en som kommer ut på nyåret.

«Man trenger ikke bråke for å være storslagen eller braute for å være overveldende. Du trenger ikke mer enn en forsiktig gitar og velsignet stemmeprakt for å formidle med styrke. Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would er levende bevis.»
Ruben Gran, i P3.no «Best akkurat nå»

«More evidence of the Scandinavian country’s burgeoning music scene is the arrival of Tuvaband. (…) The combination yields a product that is intimate, haunting, and absolutely enchanting. The song is like a fairy tale, where for a brief moment you got lost in this beautiful world created by this young Norwegian duo.»
The Revue, CA&US

Spotify: open.spotify.com/album/1doa…
Tidal: tidal.com/album/64924241
Urørt: urort.p3.no#!/Band/tuvaband
Soundcloud: soundcloud.com/tuvaband
Facebook: www.facebook.com/tuvaband

Legg til ekstern kalender…