Classic Album Sundays presenterer Petter Wettre Quartet - Pig Virus (Curling Legs, 1996) med Petter Wettre

I denne utgaven av Classic Album Sundays tar vi på oss laboratoriefrakkene for å dissekere en groovy norsk frijazzklassiker og gjør en longitudinell studie av Petter Wettre Quartets Pig VirusKulturhusets LAB. Det kritikerroste albumet ble først utgitt på Curling Legs i 1996, men ble så gjeninnspilt 20 år etter med samme besetning i studio og utgitt for første gang også som langspiller i (griserosa) presset plast!

Vi presenterer med andre ord to utgaver av samme album denne kvelden og inviterer deg med på et eksperiment der en rekke spennende problemstillinger legges under lupen. Hva har endret seg når Petter Wettre (saksofon), Håvard Wiik (piano), Terje Gewelt (bass) og Per Oddvar Johansen (trommer) møtes igjen som kvartett to tiår etter, er kjemien den samme, hvordan opplever vi musikken annerledes idag, har griseviruset formert seg, inntatt nye former, en ny sonisk fysiognomi så og si?

Vi får besøk av saksofonisten selv, som forteller om prosessen og poder sammenlignbare lytteprøver av de to infiserte albumene på petriskålen underveis, før vi lytter til den nyeste innspillingen i sin helhet på et lydanlegg du neppe har hørt maken til, preparert av Duet Audio og Midas Reference.

Utgivelsen av Pig Virus 2.0 er trykket i 100 eksemplarer på rosa vinyl, fullfinansiert av saksofonisten selv, og kun gjort tilgjengelig som LP via direktesalg. Ved å kjøpe plata er du med andre ord med å støtte nok et eksperiment ved å bidra til å gjøre den økonomisk selvbærende og uavhengig av selskapelige mellomledd. Det er fortsatt noen eksemplarer igjen.

KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes. Vi spiller albumrelatert musikk
19.00 Arrangementsstart:
Albumprat m/Petter Wettre
19.25 Albumlytt: Petter Wettre Quartet – Pig Virus 2.0
20.30 Q&A som inkluderer publikum
20.45 Albumrelatert musikk

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Torents TD 2035
TONEARM: SME 309
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…