Classic Album Sundays presenterer KARIN KROG, STEVE KUHN, STEVE SWALLOW, JON CHRISTENSEN - We Could Be Flying (Polydor, 1974)

I forbindelse med Classic Album Sundays’ serie med presentasjoner av norske klassikere på Deichmanske Hovedbibliotek faller platestiften denne torsdagen på et jazzalbum som nylig har fått sin velfortjente reutgivelse på Meantime Records, We Could Be Flying (Polydor, 1974). Her hører vi Karin Krog på vokal, Jon Christensen på trommer, Steve Kuhn på tangenter og Steve Swallow på bassgitar.

Etter en prat rundt platen med de to norske jazzlegendene Karin Krog og ’Jon Christensen* lytter vi til albumet fra begynnelse til slutt på et audiofilt lydanlegg som skal få frem det ypperste av det som ble gjengitt på tape de to dagene innspillingene varte, sommeren 1974 i Rosenborg Studio i Oslo.

Da vårens program for lytteklubben i musikkavdelingen på Garborgs plass skulle bestemmes var det vanskelig å komme utenom en av landets store vokalister gjennom tidene, Karin Krog. Det var imidlertid ikke like åpenbart hvilket album med henne som burde settes på plakaten først.

Fra mer enn et halvt århundre med plateutgivelser kunne man gjerne rettet ørene mot samarbeidet med John Surman, som for eksempel deres glimrende Cloud Line Blue (Polydor, 1979) fra tampen av 70-tallet, eller platen de fikk Spellemann for 20 år senere, Bluesand (Meantime, 1999).

Kveldens utvalgte album er imidlertid hentet fra en meget produktiv periode som fulgte i årene etter suksessen Krog opplevde mot slutten av 60-tallet, med plater som Joy (Sonet, 1968) og Some Other Spring med Dexter Gordon (Sonet, 1970).

We Could Be Flying hører vi en besetning i toppform, med en melodisk, leken og groovy tilnærming til materialet, som ved siden av Michel Colombiers tittelkutt består av fire flotte originalkomposisjoner av Steve Kuhn, en sjelden versjon av Jon Hendricks’ og JJ Johnsons Lament, samt to nydelige tolkninger av Joni Mitchells All I Want og Swallows kone Carla Bleys Sing Me Softly The Blues.

Vi gleder oss til å høre om samarbeidet rundt dette spennende og allsidige repertoaret, og ikke minst, med god hjelp av den audiofile lydmenyen vi får preparert for anledningen, hvordan den gnistrende rytmeseksjonen Christensen/Swallow fusjonerer med Kuhns improvisasjonspregede pianospill og gir rom og muligheter for Krog å boltre seg i.

KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes. Vi spiller albumrelatert musikk
19.00 Arrangementsstart:
Albumprat m/Karin Krog og Jon Christensen
19.25 Albumlytt: Krog/Kuhn/Swallow/Christensen – We Could Be Flying
20.30 Q&A som inkluderer publikum
20.45 Albumrelatert musikk

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Torents TD 2035
TONEARM: SME 309
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…