Så et frø!

Frøaktiviteter for barn og familier. Lansering av barneboken “Så et frø”. Utstilling av spennende frø, frøverksted og miniforedrag. Senere på ettermiddagen blir det demonstrasjoner for voksne og større barn.

Våren er her og det kribler i grønne fingre. Besøk oss på Naturhistorisk museum og lær om frø, såing, prikling og stiklinger av våre gartnere og botanikere. I dag blir det både teori, og du kan prøve selv. Det vil også bli omvisning i våre forsøksveksthus som ellers ikke er åpne for publikum.
Programmet mellom kl 12-14 er spesielt for barn og familier. Alle unge gartnere får prøve på å så, og du kan titte på en utstilling av spennende og uvanlige frø.
I Botanisk hage har vi to utstillingsveksthus, Victoriahuset og Palmehuset, som er åpne for publikum alle dager. Her vokser planter som er oppformert i vår forsøksavdeling, som ligger i nordenden av Botanisk hage. Denne forsøksavdelingen er gartnernes og botanikernes arbeidsplass, og her har normalt ikke publikum adgang. Men akkurat i dag åpner vi dørene for å feire at våren er rett rundt hjørnet!
Nå er det på høy tid å planlegge hva som skal vokse i hager og på terrasser til sommeren. Gartnerne i Botanisk hage og medlemmene i Plantegruppa i Botanisk hages Venner forbereder akkurat nå sommerens blomstring, og det skjer i forsøksavdelingen.
Her arbeides det også med varmekjære planter som ikke kan vokse ute i Norge, og som vi viser for publikum i utstillingsveksthusene Palmehuset og Victoriahuset.
Denne søndagen kan du lære om frø, såing, prikling og hvordan man tar stiklinger. Det blir både teori og praktiske øvelser. Vi blir glade for alle spørsmål!
Det blir også omvisning i forsøksveksthusene, som ellers ikke er åpne for publikum. I disse veksthusene oppformerer vi planter som etter hvert skal stilles ut for publikum. Vi har også her våre samlinger av planter som det forskes på.

Legg til ekstern kalender…