Møt komponisten: Klaus Lang

nyMusikks konsertserie Møt komponisten har eksistert av og på i omtrent 50 år. Våren 2017 revitaliseres den på nytt i et intimformat.


Vi starter med den unike østerrikske komponisten, konsertorganisten og improvisasjonsmusikeren Klaus Lang. Lang skal snakke om tidligmusikk og John Cage, to av hans største inspirasjonskilder, og vi får en eksklusiv konsert av Lang på Fender Rhodes med fiolinisten Annelie Gahl.

Noen av stykkene ble gitt ut på platen Melodies and Harmonies på Col Legno for noen år tilbake og som har fått mye oppmerksomhet, men disse stykkene blir svært sjeldent fremført.

Facebook-event

Historien til Møt komponisten
Møt komponisten ble startet på slutten av 60-tallet av daværende Ny Musikk-formann Kjell Skyllstad og var en konsertserie som ble arrangert regelmessig i Oslo, på steder som Club 7, Munchmuseet og ABC-teatret, men også på arenaer som Henie Onstad Kunstsenter og Kongsberg Jazzfestival.

Av komponister som deltok i løpet av de første årene finner vi bl.a. Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, György Ligeti, Finn Mortensen, Kåre Kolberg og Lasse Thoresen.

Legg til ekstern kalender…