Popvenstre - en festival med politikk og kultur

Popvenstre er en festival for grasrota, for de sosiale bevegelsene og for kultur som vil noe – en politisk møteplass der protokoll og pulverkaffe er bytta ut med parkhygge og gitarforsterkere.

Lørdag 17. juni fyller vi Kubaparken i Oslo med debatter, bokbad, konserter og andre kulturinnslag. Det blir også eget barneprogram. Her er noen foreløpige smakebiter fra programmet:


RAZIKA
Razika er kanskje det beste som har kommet fra Bergen siden Nordahl Grieg. Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter fra Møhlenpris i Bergen leverer melodisk og fengende ska-pop-rock, og har bergtatt hele Norge med hits som Vondt i hjertet og Faen ta deg. Siden debuten har de produsert fire bunnsolide album og etablert seg som et av Norges ledende pop-rock-band.

Razika på YouTube | Spotify | TidalAWESOMNIA
AWESOMNIA er et av de mer spennende bandene som rører seg i Oslos undergrund for tida. Gruppa beveger seg sømløst mellom ulike sjangre som funk, soul, dancehall og slampoesi, men med begge beina planta i hiphop. Denne leken med ulike sjangere har skapt et originalt og selvsikkert uttrykk med et lydbilde som varierer mellom lettsindig feelgood til mer hardtslående låter som utfordrer publikum.

AWESOMNIA på YouTube | Spotify | TidalOHNESORG
Ohnesorg er et Oslo-basert band som spiller det de selv omtaler som subversiv visesang. Det kan være historier om Oslo slik det en gang var, husokkupasjoner, forbudt kjærlighet, drømmer om en verden uten grenser eller tapte revolusjoner – alt levert i et vakkert, melankolsk og jordnært sound. Gruppa spiller både egne låter og tolkninger av kampsanger fra en svunnen tid. Ohnesorg albumdebuterer i 2017.

Ohnesorg på BandcampLITTERÆR SALONG OM ARBEIDERLITTERATUR
Har endringene i arbeidslivet også endret måten arbeiderklassens skildres på i litteraturen? Forfatter av boka Arbeidsnever og vinner av Tarjei Vesaas’ debutantpris, Jan Kristoffer Dale, forfatter av Meg eier ingen og kulturredaktør i Aftonbladet, Åsa Linderborg (SE), og forfatter av Hjartemekanikk, Kristina Leganger Iversen møtes til samtale om arbeiderlitteratur.RED ROSA: ROSA LUXEMBURGS STORMFULLE LIV
Rosa Luxemburg, den polsk-tyske revolusjonære som ble drept i 1919 av høyreorienterte under det mislykkede spartakistopprøret i Berlin, er en av den sosialistiske historiens mest mytiske skikkelser. Kate Evans (UK) er forfatter og tegneserieskaper, og i Norge mest kjent for tegneserien Red Rosa om Rosa Luxemburgs liv og gjerning. Hun kommer til Popvenstre for å fortelle om Luxemburgs liv og gjerning, og hennes relevans i dag.HVORDAN SLÅ TILBAKE HØYREPOPULISMEN?
Emma Rees (UK) er leder i den britiske grasrotorganisasjonen Momentum. Winnie Wong (USA) har bakgrunn fra Occupy Wall Street og er en av grunnleggerne av The People for Bernie Sanders. I dag er hun ansatt i fagforeningen National Nurses United. Paolo Gerbaudo (IT) er aktivist, samfunnsdebattant og forfatter av boka The Mask and the Flag. Under Popvenstre møtes de til debatt om de nye venstresidebevegelsene og hvordan høyrepopulismen kan slås tilbake av folkelig engasjement.FROM THE BELLY OF THE BEAST
Moumita Ahmed (USA) er en amerikansk aktivist og politisk kampanjearbeider. Hun er hovedorganisator for Millenials for Revolution og har bakgrunn som grasrotkoordinator under Bernie Sanders’ valgkampanje. Hun kommer Popvenstre for å rapportere fra Donald Trumps USA og diskutere muligheter og utfordringer for den amerikanske venstresida.FEMINISTISK QUIZSHOW
Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»? Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl holder quizshow basert på deres nye spørrebok Hva vet du om damer? – oppfølgeren til den populære 60 damer du skulle ha møtt.ETTERFEST PÅ INGENSTEDS
Etter at programmet er ferdig i Kubaparken samles vi til etterfest på Ingensteds i Brenneriveien. Her blir det konsert med Aslak Borgersrud med band. Aslak debuterte med albumet Det er valgfritt å irritere seg i fjor. Gjør deg klar for en forrykende konsert med masse ompa, humor og sår kjærlighet.

Aslak Borgersrud på YouTube | Spotify | TidalPopvenstre arrangeres av Rødt i samarbeid med blant andre Klassekampen, LO i Oslo og Manifest.

Legg til ekstern kalender…