Dra på fjelltur i lavlandet

En fjelltur i lavlandet for hele familien. Hvorfor skifter dyrene farge om vinteren? Se hvordan fjellplanter overlever is og frost. Hva slags jord liker ulike planter? Hvilke bergarter er våre fjell bygget opp av?

Ta med familien på fjelltur! Du trenger ikke reise langt, denne søndagen holder det med en tur til Naturhistorisk museum. Her har vi skapt et lite fjellmiljø som ligger bare 30 meter over havet. Fjellet heter Skandinavisk rygg og er bygget opp av stein fra rundt omkring i Norge. Vi har samlet frø fra planter som vokser naturlig i fjellet. Disse blomstrer hos oss nå i mai, siden de blomstrer tidligere her i lavlandet enn oppe i fjellet.
Søndag 14. mai kan du rusle rundt på Skandinavisk rygg og bli kjent med geologien i de norske fjellene, lære om fugler og andre dyr i fjellheimen, og se hvordan plantene kan leve i et barskt klima.
Kom til Skandinavisk rygg mellom kl. 12 og 15 når vi viser fram og forteller om både dyr, stein og planter i fjellet. Passer bra for både store og små. Arrangementet foregår utendørs, så kle dere etter været!

Legg til ekstern kalender…